KVIETIMAS: socialinė akcija eismo dalyvių regėjimui patikrinti

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Trečiadienis, 2019 m. gegužės 8 d.
Renginio pradžia: 10:00
Renginio pabaiga: Trečiadienis, 2019 m. gegužės 8 d.
Renginio vieta: Vinco Kudirkos aikštė, Vilnius

Minint Jungtinių Tautų saugaus eismo keliuose savaitę, šį trečiadienį (10-12 val.) organizuojama socialinė akcija „Geriau erelio rega, negu erelis kelyje – priimk 20 metrų iššūkį“. Jos metu vairuotojai ir pėstieji bus kviečiami pasitikrinti savo regėjimą ir sužinoti, ar jų rega atitinka saugaus eismo reikalavimus.

Akciją organizuojančio optikų tinklo „Vision Express“ gydytojai oftalmologai teigia, jog vairuojantis mato gerai tuomet, kai gali aiškiai matyti 20 metrų atstumu stovinčio ar važiuojančio automobilio valstybinius numerius. Vinco Kudirkos aikštėje, Gedimino prospekte, organizuojamos akcijos metu vilniečiai bus kviečiami pasitikrinti, ar šie mato automobilių numerius iš tokio atstumo. Akcijoje dalyvaus ir optometrininkai, kurie suteiks visą reikiamą informaciją.

Daugiau informacijos:

Nors rekomenduojama regėjimą tikrintis kasmet, naujausia „Spinter tyrimų“ atlikta Lietuvos gyventojų apklausa atskleidė, kad beveik ketvirtadalis automobilių, motociklų, motorolerių dviračių ar elektroninių paspirtukų vairuotojų regėjimą tikrinosi prieš 4-5 metus, ir beveik 8 proc. – prieš 6-10 metų ar dar seniau.

„Iš gydymo praktikos dažnai pasitaiko situacijų, kai vairuotojai nenešioja akinių, nors žino apie savo regėjimo sutrikimus: neva, jau daugybę metų vairuoja, todėl jiems akinių nereikia, vairuoja „iš nuojautos“. Teko susidurti ir su tokiais atvejais, kai be akinių vairuoja žmogus, kurio regėjimas yra penkis kartus blogesnis, negu turėtų būti“, – sako gydytoja oftalmologė Miglė Jarutienė.

Pagal Lietuvos Respublikos įstatymus, vairuotojai regėjimą turi tikrintis darydamiesi vairuotojo pažymėjimą ar keisdami jį nauju po dešimties metų. Daugiau jokių privalomų reglamentų dėl regėjimo patikrinimo vairuojantiems nėra. Tai įstatymų spraga, kurią gali ištaisyti tik didesnis vairuotojų sąmoningumas.

Akcijos data: trečiadienis, 2019 m. gegužės 8 d.

Akcijos laikas:  10:00 – 12:00

Akcijos vieta: Vinco Kudirkos aikštė, Vilnius

Parašykite komentarą