Įsteigta didžiausia Lietuvoje profesinė sąjunga

Beveik 200 iš visos Lietuvos į Vilnių suvažiavusių mokytojų, darželių auklėtojų, aukštųjų mokyklų dėstytojų ir kitų švietimo darbuotojų įkūrė Lietuvos švietimo ir mokslo profesinę sąjungą.

Naujos organizacijos pagrindą sudaro susijungusių dviejų didžiausių šalies švietimo profesinių sąjungų – Lietuvos švietimo profesinės sąjungos ir Lietuvos mokytojų, švietimo ir mokslo profesinės sąjungos – nariai.

Naujai susikūrusi organizacija vienija virš 10 tūkst. visose Lietuvos savivaldybėse dirbančių švietimo sistemos darbuotojų. Naujos organizacijos steigėjai deklaravo savo norą likti Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos ir pasaulinės švietimo profesinės sąjungos Education International nariais.

Naujuoju organizacijos pirmininku išrinktas 41 metų informacinių technologijų mokytojas Egidijus Milešinas. Iki tol jis ėjo Marijampolės švietimo profesinės sąjungos pirmininko ir Lietuvos švietimo profesinės sąjungos pirmininko pavaduotojo pareigas. Pirmininko pavaduotojais išrinkti Audrius Jurgelevičius ir Ramūnas Znutas.

 Susirinkusieji taip patvirtino naujos organizacijos įstatus ir kitus organizacijos veiklą reglamentuojančius dokumentus. Po diskusijų buvo pritarta deklaracijai dėl socialinio dialogo situacijos šalies švietimo sistemoje.

Suvažiavimo pabaigoje ką tik susikūrusios Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjungos pirmininkas Egidijus Milešinas pasirašė bendradarbiavimo susitarimus su Latvijos švietimo ir mokslo darbuotojų profesine sąjunga ir Estijos švietimo profesine sąjunga.

Suvažiavimo delegatus sveikino  Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius, Europos Komisijos komisaras Vytenis Povilas Andriukaitis, Ministro Pirmininko patarėja Unė Kaunaitė, Seimo nariai Aušra Papirtienė ir Tomas Tomilinas, Lietuvos savivaldybių asociacijos patarėjas švietimo ir kultūros klausimams Jonas Mickus, Žinių ekonomikos forumo vadovas Arminas Varanauskas, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė, kolegos iš užsienio profesinių sąjungų bei naujojo pirmininko pasveikinti atvykęs Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.

Parašykite komentarą