Premjeras: profesinė sąjunga „Solidarumas“ – neatsiejama nuo mūsų šalies nepriklausomybės

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis dalyvavo Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ 30-mečio minėjime Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje.

Sveikindamas susirinkusius premjeras pabrėžė, kad Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas“ yra neatsiejama nuo mūsų šalies nepriklausomybės. Prieš 30 metų susikūrusi Darbininkų sąjunga reikšmingai prisidėjo prie mūsų žmonių sutelkimo kovai už Lietuvos laisvę, už teisingos ir solidarios Lietuvos kūrimą.

„Tai organizacija, kuri viena iš pirmųjų žengė pirmuosius žingsnius vaduodamasi iš komunistinio jungo. Tam reikėjo drąsos ir ryžto. Šiandien organizacija, jungianti didelį būrį žmonių, dirbančių skirtingose srityse privačiame ir viešajame sektoriuje, išaugo į vieną iš reikšmingiausių Lietuvos profesinio judėjimo dalyvių, stiprų socialinį partnerį, kuris yra konstruktyvus ir pasiekia rezultatų“, – sakė premjeras S. Skvernelis.

Ministras Pirmininkas „Solidarumui“ padėkojo už ilgametį konstruktyvų bendradarbiavimą Trišalėje taryboje, indėlį rengiant naująjį Darbo kodeksą ir įgyvendinant jo nuostatas, aktyviai ginant mažiausiai uždirbančius darbuotojus, diskutuojant dėl MMA, įsitraukimą į Viešojo sektoriaus darbuotojų darbo apmokėjimo strategijos iki 2025 metų rengimą, kuriam Vyriausybė pritarė šią savaitę.

2017 metais su socialiniais partneriais buvo pasirašytas nacionalinis susitarimas dėl šalies pažangai būtinų reformų. Profesinės sąjungos aktyviai įsitraukė rengiant valstybei svarbias struktūrines reformas, įvyko proveržis kolektyvinėse sutartyse, buvo įteisinta galimybė gyventojams 1 proc. savo gyventojų pajamų mokesčio skirti profesinėms sąjungoms. Šiuo metu vyksta derybos dėl 2020 metų nacionalinės kolektyvinės sutarties.

„Norėčiau palinkėti Jums dar labiau sutvirtėti, kad jūsų gretos gausėtų, įtraukti į profesines sąjungas dar daugiau darbuotojų, jog jie matytų šio įsitraukimo naudą, sustiprinti savo derybines galias derybose su verslu ir valdžia“, – sakė Ministras Pirmininkas.

Parašykite komentarą