Premjeras sveikina Lietuvos paviljono Venecijos bienalėje laimėtojas

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis nuoširdžiai sveikina menininkes Rugilę Barzdžiukaitę, Vaivą Grainytę ir Liną Lapelytę, kurių operai-performansui „Saulė ir jūra (Marina)“ 58-ojoje Venecijos šiuolaikinio meno bienalėje skirtas pagrindinis bienalės apdovanojimas – „Auksinis liūtas“.

“Sveikinu jus su įspūdingu pasirodymu prestižiškiausioje šiuolaikinio meno parodoje pasaulyje. Jūsų pasirinktą aktualią performanso tematiką ir išpildymą įvertino ne tik festivalio žiūrovai, bet ir šios srities kritikai bei ekspertai. Tai didelis Lietuvos dabartinio meno pripažinimas, jį pakylėjantis į kitą lygį. Ačiū, kad garsinate mūsų šalies vardą pasaulyje ir kartu savo kūryba priverčiate susimąstyti apie tokias svarbias temas. Linkiu tolesnio kūrybinio polėkio ir ikvėpimo”, – sakoma premjero sveikinime.

Kūriniu menininkės nagrinėja klimato kaitos, kūniškumo, ekologijos ir vartotojiškumo temas. Ant 35 tonų smėlio įsikūrusius dainuojančius vasarotojus žiūrovai turi galimybę stebėti iš viršaus. Tokiai kūrinio scenografijai reikalingą erdvę paviljono organizatoriai surado istoriniame Venecijos arsenale, kur anksčiau veikė laivų statykla.

Parašykite komentarą