Eugenijaus Ignatavičiaus knygos „Nepabūgę laisvės“ pristatymas

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Antradienis, 2019 m. gegužės 21 d.
Renginio pradžia: 17:00
Renginio vieta: Klaipėdos apskrities viešoji I. Simonaitytės biblioteka

Gegužės 21 d. 17 val. Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos Konferencijų salėje rašytojas Eugenijus Ignatavičius pristatys Lietuvos šimtmečiui skirtą publicistikos knygą „Nepabūgę laisvės“.

Apie knygą:

Jeigu susitiktume su šioje knygoje aprašytais žmonėmis, įsitikintumėte, kad jie niekuo ypatingu neišsiskiria iš mūsų daugelio mirtingųjų. Jų skirtybę, paveldėtą iš tėvų ir protėvių, – tiesos, artimo meilės, atsakomybės už tautos likimą ir laisvės proveržį atskleidė į XX amžių įsibrovusi žiauriausia istorijoje raudonojo bolševizmo pabaisa. Jie negalėjo ne tik prisitaikyti, ar susitaikyti su gyvenimo saulę užtemdžiusia prievarta, melu, nužmoginimu, bet nepaisydami raudonųjų barbarų savivalės, smurto ir tamsiųjų galių, visa esybe pasipriešino jiems. Pasipriešino rizikuodami ne tik savo artimųjų, tautos ir jų pačių likimu – drąsūs ir laisvi pasitiko kančias, tremtį, kalėjimus, net mirtį – laisvės, tiesos ir Tėvynės vardan. Pasielgti kitaip jiems neleido įgimtas laisvės troškimas, ištikimybė tautai, sąžinė. Jie, neišduodami savęs, gynė ir kitų garbę.

Autoriaus kūrybą apibūdins rašytoja Nijolė Kliukaitė-Kepenienė. Taip pat bus rodomas dokumentinis filmas sukurtas pagal autoriaus scenarijų „Stirna“.

Renginio metu bus galima įsigyti knygą.

Renginys nemokamas

Parašykite komentarą