Prezidentė lankysis mokinių bendrovių mugėje

Ketvirtadienis, gegužės 16 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė rytoj, gegužės 17 d., 11 val., Vilniuje, S. Daukanto aikštėje, atidarys kasmetinę mokinių verslumo mugę.

Į mugę suvažiuos 44 moksleivių komandos – 176 mokiniai, 44 mokytojai iš įvairių Lietuvos miestų ir kitų vietovių su savo sukurta produkcija: technologinėmis naujovėmis, gaminiais iš medžio, atsipalaidavimui skirtais akiniais, apsauginiais kuprinių apdangalais, sausais šampūnais ir kitokiais produktais.   

Štai Vilkaviškio r. Gražiškių gimnazijos mokinių bendrovės „MYLU – MYLU“ nariai pristatys ekologiškus žaislus mažiesiems, skirtus ne tik žaisti, bet ir lavinti. Kauno Vytauto Didžiojo universiteto „Rasos“ gimnazijos auklėtinių bendrovė „Home Industries“ demonstruos savo sukurtą mobiliąją aplikaciją, kurioje telpa mokiniui naudingiausia informacija – tvarkaraščiai, formulės, naujienos, taip pat mokyklos bendruomenės kontaktai. O Vilniaus licėjaus komanda „Bit by Bit“ mugėje pardavinės pačių sugalvotus prietaisus, padedančius efektyviau panaudoti penktokų mikrokompiuterius.

Mugės organizatorė – nevyriausybinė organizacija „Lietuvos Junior Achievement“ (LJA), įgyvendinanti ekonominio ir verslumo ugdymo programas mūsų šalyje. Šiement „Junior Achievement“ pasauliniam tinklui sukanka 100 metų. Lietuvoje pirmoji mokomoji mokinių bendrovė buvo įsteigta 1993 metais. Per 24 metus tokių bendrovių įsisteigė daugiau kaip 2000, jų bendros pajamos sudarė daugiau nei 0,68 mln. eurų.

Geriausiai mugėje pasirodžiusi komanda dalyvaus tarptautiniame čempionate Prancūzijoje. Po dvejų metų, 2021-aisiais, toks čempionatas vyks Lietuvoje.

Parašykite komentarą