„Technopolio“ pardavimai Lietuvoje pernai augo 34 proc.

 Suomijos nekilnojamojo turto investicijų ir valdymo grupė „Technopolis“ 2018 m. Lietuvoje gavo 16,9 mln. eurų konsoliduotų pardavimų pajamų – 34 proc. daugiau nei 2017 m. „Technopolis“ valdo didžiausią biurų parką Lietuvoje. Paslaugų pardavimai sudarė 12,5 proc. visų kompanijos pardavimų Lietuvoje, lyginant su 9,6 proc. 2017 m.

 „Technopolio“ Lietuvos verslo regiono vadovė Lina Maskoliūnė teigia, kad gerus finansinius rezultatus lėmė nuoseklus grupės strategijos įgyvendinimas.

2018-aisiais į Ozo biurų parką, kuriame šiuo metu patalpas nuomojasi 61 bendrovė, sėkmingai pritraukėme naujų tarptautinių ir vietinių įmonių, taip pat teigiamos įtakos rezultatams turėjo esamų klientų plėtra. Galime pasidžiauti tuo, kad visos Vilniaus „Technopolio“ biurų parko patalpos metų pabaigoje buvo išnuomotos“, – komentuoja L. Maskoliūnė.

Pasak jos, ir 2019 metus bendrovė pradėjo aktyviai dėl sparčiai plėtojamų naujų projektų.

Šiemet pradėjome aktyvius aštuntojo Ozo biurų parko pastato NOVA ir naujos bendradarbystės erdvės UMA GO9 Vilniaus centre pardavimus. Pastebime, kad potencialūs Lietuvos ir užsienio klientai itin domisi mūsų pilno paslaugų paketo koncepcija, kai nuomininkui siūlomas visus jo poreikius atitinkančių paslaugų paketas. Tokia koncepcija ne tik padeda kompanijoms dirbti efektyviau, tačiau darbo vietą paverčia ir vienu iš reikšmingų privalumų konkurencinėje kovoje dėl talentingiausių specialistų“, – priduria ji.

 „Technopolis“ į šiuo metu statomo 26,7 tūkst. kv. m nuomojamo ploto verslo centro NOVA statybas Ozo parke investuos 52 mln. eurų. Biurų pastato statybas numatoma baigti 2020-ųjų IV ketvirtį. Dabar NOVA užimtumas siekia 47 proc., o didžiausias pastato nuomininkas –  SEB grupės paslaugų centras (angl. SEB Global Services).

„Technopolio“ grupė toliau plečia ir bendradarbystės erdvių „UMA Workspace“ tinklą: jau vasarą duris atvers nauja daugiau nei 2 tūkst. kv. m ploto bendradarbystės erdvė sostinės prekybos centre GO9.

„Technopolis Plc.“ grupės pardavimų augimas sulėtėjo

Tuo tarpu visos „Technopolis Plc.“ grupės pardavimai Skandinavijos ir Baltijos šalyse pernai mažėjo 1,3 procento iki 177,4 mln. eurų. Pagrindinė to priežastis – Juvaskiulės biurų parko Suomijoje pardavimas 2017-aisiais bei „UMA Workspace“ bendradarbystės erdvių tinklo plėtra.

2018-aisiais „Kildare Nordic Acquisitions“ pranešė įsigyjanti „Technopolio“ grupę ir užbaigė sandorį. 2019-ųjų kovą „Technopolio“ akcijos buvo delistinguotos iš „Nasdaq“ Helsinkio biržos.

Apie „Technopolį“

Nekilnojamojo turto grupė „Technopolis Plc.“ – darbo erdvių ekspertai, siūlantys efektyvius, lanksčiai pritaikomus biurus ir bendradarbystės erdves. Savo klientams įmonė iš vienų rankų teikia visas jų poreikius atitinkančias paslaugas: nuo darbo vietos įkūrimo iki recepcijos, verslo susitikimų sprendimų, restoranų ar valymo paslaugų. Išskirtinį dėmesį skiriame vertės kūrimui ir klientų poreikių tenkinimui. 17 mūsų biurų miestų veikia septyniose Šiaurės ir Baltijos regionų šalyse. Juose įsikūrė 1,6 tūkst. bendrovių, moderniose darbo erdvėse dirba daugiau nei 50 000 darbuotojų.

Parašykite komentarą