Prezidento ir EP rinkimų naktį – VDU ir VPAI ekspertų diskusijos

Gegužės 26-ąją, sekmadienį, 20 val. pasibaigus balsavimui LR Prezidento rinkimų antrajame ture ir Europos Parlamento rinkimuose, jau tradiciškai diskusijoms susirinks Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) ir Vilniaus politikos analizės instituto (VPAI) ekspertai.

Šį kartą tiesioginėje transliacijoje internetu iš Vilniaus savo įžvalgomis dalinsis VPAI direktorė Virginija Būdienė, VDU Socialinių mokslų fakulteto dekanas, prof. Algis Krupavičius, VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto dekanas, prof. Šarūnas Liekis, VPAI Tyrimų vadovas Gintaras Šumskas, VDU Viešosios komunikacijos katedros doc. Rytis Zemkauskas. Diskusijos moderatoriai – 15min Aktualijų skyriaus redaktorė Liepa Želnienė ir VPAI medijų programos vadovas Donatas Puslys.

„Diskusijoje analizuosime Prezidento ir Europos Parlamento rinkimų kampaniją, rezultatus, Prezidento institucijos svarbą ir prezidento asmenybės įtaką pačiai pozicijai. Kalbėsime apie tai, ką apie mūsų santykį su Europa liudija EP rinkimai ir kandidatuojančiųjų programos“, – paaiškino D. Puslys.

Laidoje bus kalbinami ne tik ekspertai, susibūrę į akademinį „Balzako klubą“, bet ir patys rinkimų kandidatai. Numatoma studijoje kalbinti tiek Prezidento rinkimų antrajame ture dalyvaujančius Gitaną Nausėdą ir Ingridą Šimonytę, tiek į Europos Parlamentą kandidatuojančių partijų ir komitetų atstovus.

LR Prezidento ir Europos Parlamento rinkimų stebėjimas ir aptarimas kartu su VDU ir VPAI ekspertais vyks gegužės 26 d., sekmadienį, nuo 20 val. Diskusija bus transliuojama internetu, socialiniame tinkle „Facebook“.

Parašykite komentarą