Seime – konferencija „Reprodukcinės ir seksualinės sveikatos apsaugos iššūkiai“

Renginio tipas: Konferencija
Renginio data: Antradienis, 2019 m. gegužės 28 d.
Renginio pradžia: 12:00
Renginio vieta: K. Antanavičiaus salė (Seimo III r.)

2019 m. gegužės 23 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Gegužės 28 d., antradienį, 12 val. Kazimiero Antanavičiaus salėje (Seimo III rūmai) vyks konferencija „Reprodukcinės ir seksualinės sveikatos apsaugos iššūkiai“, skirta paminėti Tarptautinę moterų sveikatos gerinimo dieną.

Remiantis „Kontracepcijos atlasu“, Lietuvoje yra žemas kontracepcijos prieinamumas – kontraceptinės priemonės nėra kompensuojamos, informacijos prieinamumo rodikliai taip pat nėra aukšti – nėra valstybės remiamų informacijos šaltinių ir trūksta informacijos apie įvairias kontracepcijos priemones, blogesnėje padėtyje yra tik 6 valstybės, tokios kaip Rusija, Baltarusija ir kt. Aštriausiai šios problemos paliečia socialiai pažeidžiamas, skurdą patiriančias moteris ir jaunimą. Be to, iki šiol neturime reprodukcinės sveikatos įstatymo.

Konferencijos tikslas – pristatyti tarptautinį tyrimą „Kontracepcijos atlasas“, apimantį 46 Europos šalis, taip pat išklausyti medikų, nevyriausybinių organizacijų, jaunimo organizacijų ir politikų pranešimus apie moterų, mergaičių reprodukcinės ir seksualinės sveikatos apsaugos iššūkius, išdiskutuoti galimus problemų sprendimo pasiūlymus, ypatingą dėmesį skiriant socialiai pažeidžiamoms, skurdą patiriančioms moterims ir jaunimui.

Registracija į konferenciją vykdoma el. paštu dovile.riskuviene@lrs.lt iki 2019 m. gegužės 26 d. Renginio organizatoriai atkreipia dėmesį, kad vietų skaičius ribotas: pirmenybė bus teikiama anksčiausiai užsiregistravusiems.

Atvykstant į konferenciją būtina turėti asmens tapatybės dokumentą.  

Konferencijos programa.

 

Konferencija bus tiesiogiai transliuojama internetu ir televizijos programa „Seimas – tiesiogiai“, taip pat Seimo „YouTube“ paskyroje.

Parašykite komentarą