Seimo JSRK pirmininkas K. Smirnovas Ukrainos nacionalinio aviacijos universiteto atstovams pristatė Lietuvos jaunimo politikos ypatumus

2019 m. gegužės 23 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Gegužės 22 d. Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Kęstutis Smirnovas susitiko su Ukrainos nacionalinio aviacijos universiteto atstovais: prorektore dr. prof. Oksana Vovk; universiteto Inovacinių technologijų ir lyderystės instituto direktore dr. Jekaterina Babikova ir dėstytoju, Ukrainos jaunimo ir sporto ministerijos Visuomeninės tarybos nariu Pavelu Gorinovu.

Susitikimo Seime metu komisijos pirmininkas K. Smirnovas pristatė mūsų šalies jaunimo politikos formavimo ir įgyvendinimo, darbo su jaunimu ypatumus.

Susitikime dalyvavęs Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktorius Jonas Laniauskas papasakojo apie pagrindines jaunimo politikos sritis ir šalyje vykdomas jaunimo įgalinimo bei darbo su jaunimu programas ir formas, jaunimo savanoriškos tarnybos modelį, dalyvavimą tarptautiniuose fonduose bei tarptautinio bendradarbiavimo programose.

Svečiai, kalbėdami apie jaunimo politikos iššūkius ir problemas jų šalyje, akcentavo Ukrainos siekį tobulėti, todėl pažymėjo apie bendradarbiavimo su Lietuva svarbą ir aktyviai domėjosi mūsų šalies patirtimi formuojant ir įgyvendinant jaunimo politiką.

Susitikime taip pat dalyvavo Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vyriausioji patarėja jaunimo klausimais Jolanta Sakalauskienė ir Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarė Irena Andrukaitienė.

Pridedama Seimo kanceliarijos nuotrauka (aut. Olga Posaškova)

Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas

Kęstutis Smirnovas, mob. 8 668 42 137

 

Parengė

Seimo kanceliarijos patarėja

Jurgita Petniūnaitė, tel. (8 5) 239 6177

 

Parašykite komentarą