Prezidentė pasveikino Jordaniją Nepriklausomybės metinių proga

Šeštadienis, gegužės 25 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Jordanijos Hašimitų Karalystės Karalių Abdullah II ibn Al Husseiną šalies Nepriklausomybės dienos proga.

Sveikinime teigiama, kad Jordanija vertinama kaip labai svarbi Lietuvos partnerė bendradarbiaujant tiek dvišaliu, tiek Europos Sąjungos ar tarptautinių organizacijų lygiu. Šalies vadovė išreiškė įsitikinimą, kad abi šalis sieja ne tik bendri interesai ir siekis stiprinti abipusiškai naudingą piliečių dialogą, bet ir panašus požiūris į aktualius regioninius, saugumo, prekybos ir tarptautinės darbotvarkės klausimus.

Šiais metais minimos jau 25-osios Lietuvos Respublikos ir Jordanijos Hašimitų Karalystės diplomatinių santykių užmezgimo metinės. Pasak Prezidentės, per šį laikotarpį abi valstybės sustiprino tarpusavio supratimu ir pagarba grįstus ryšius, padėjo pamatą artimesniam šalių ir piliečių dialogui bei visapusiam bendradarbiavimui daugelyje mums svarbių sričių.

Šalies vadovės teigimu, pastaruoju metu nuosekliai augo tiek politiniai, tiek ekonominiai Lietuvos ir Jordanijos ryšiai, šalis tampa vis populiaresnė tarp Lietuvos turistų. Prezidentė išreiškė įsitikinimą, kad, sėkmingai klostantis abiejų valstybių santykiams, žmonėms domintis abiem šalimis ir jas atrandant, Lietuvos ir Jordanijos bendradarbiavimas nepraras pagreičio, o piliečiams atsivers dar daugiau galimybių įgyvendinti bendrus verslo, inovacijų, mokslo, švietimo, kultūros ir kitų sričių projektus.

Valstybės vadovė Jordanijos Hašimitų Karalystės Karaliui, jo šaliai ir žmonėms palinkėjo daug sėkmės, klestėjimo ir santaikos.

Parašykite komentarą