Prezidentūros parke – kampanijos „Už saugią Lietuvą“ piknikas

Ketvirtadienis, gegužės 30 d. (Achenas). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė rytoj, gegužės 31 d., 12 val. dalyvaus nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“ trejų metų gimtadienio piknike.

Šalies vadovė 2016-aisiais, skelbdama kampanijos pradžią ir kviesdama pokyčiams, sakė, kad Lietuvoje susikaupė pernelyg daug sunkių ir skaudžių socialinių problemų, kurias neatidėliodami turime spręsti bendromis jėgomis.

Į Prezidentės kvietimą atsiliepė daugybė žmonių. Per trejus metus į kampaniją „Už saugią Lietuvą“ įsijungė visos 60 savivaldybių, nevyriausybinės organizacijos, per 70 verslo įmonių, diplomatinės atstovybės, tarptautinės organizacijos, žiniasklaida, kampanijos ambasadoriais tapo žinomi šalies žmonės.

Ne viena kampanijos iniciatyva tapo naujos socialinės atsakomybės, inovatyvumo ir realių bendruomenės pokyčių pavyzdžiu. Į pikniką susirinkusiems artimiausiems kampanijos partneriams, kurie prisidėjo prie šių pokyčių, šalies vadovė įteiks simbolinę dovaną, kuri įpareigos ir toliau tęsti svarbią veiklą.

Tarptautinės vaikų gynimo dienos išvakarėse į Prezidento rūmų parką taip pat sugūžės šimtai vaikų iš kampanijos partnerių įsteigtų ir globojamų vaikų dienos centrų. Jie vaišinsis pačios Prezidentės kepamais dešrainiais.

Renginyje dalyvaus kampanijos ambasadoriai Algirdas Kaušpėdas, Jonas Nainys, Daiva Žeimytė, Beata Nicholson, Andrius Tapinas, Kęstutis Dvareckas, broliai Algirdas ir Remigijus Gataveckai, Vidas Bareikis bei Maksimas Melmanas. Renginyje bus atliktas ir grupės „Biplan“ sukurtas kampanijos himnas – daina „Nuo nulio iki mėnulio“, koncertuos ir ambasadorė Jurga Šeduikytė.

Parašykite komentarą