Kviečiame į vieną didžiausių savanorystės renginių „Būkime kartu“

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Šeštadienis, 2019 m. birželio 1 d.
Renginio pradžia: 10:00
Renginio pabaiga: Šeštadienis, 2019 m. birželio 1 d.
Renginio vieta: „Viva Green Resort“, Ryšininko kaimas, Nemenčinės seniūnija, Vilnius

Maloniai kviečiame į vieną didžiausių savanorystės renginių „Būkime kartu“, skirtą vaikams iš Lietuvos vaikų globos namų ir dienos centrų. Įvairių veiklų ir pramogų kupinas renginys vyks birželio 1 d., šeštadienį, nuo 10:00 val. Iki 16:30 val. „Viva Green Resort“ (Ryšininko kaimas, Nemenčinės seniūnija, Vilnius).

Jau 18 kartą Lietuvoje vyksta išskirtinė iniciatyva „Būkime kartu“, skirta atsigręžti į vaikus, augančius globos namuose. Kasmet į šią iniciatyvą įsitraukia apie 70-80 savanorių iš įvairių Lietuvos organizacijų, mokymo įstaigų ir ambasadų.

Šiemet savanoriai, tarp kurių bus galima sutikti diplomatų, gaisrininkų, policininkų, karių, studentų ir kitų įdomių žmonių, vaikams paruošė daugybę staigmenų ir pasirodymų.

Viena laukiamiausių pramogų – Lietuvos muitinės atstovo Artūro Zalecko ir jo šunų pasirodymas, kurio metu šunys demonstruos, kaip ieškoma narkotikų, tabako ir pinigų..

Lietuvos kariuomenė šventės dalyviams parengs kliūčių ruožą, kuriame vaikų laukia daugybė iššūkių ir aktyvių užduočių.

Vaikai taip pat turės galimybę iš ugniagesių gelbėtojų pasimokyti, kaip gesinti gaisrą, išbandyti sirenas ir iš arčiau apžiūrėti didžiulę gaisrinės mašiną.

Be įvairiausių aktyvių veiklų, į kurias vaikai leisis kartu su renginio savanoriais, jų laukia ir žinomo šalies atlikėjo, Jurgio Didžiulio pasirodymas.

Inicijuoti vieną didžiausių savanorystės renginių, skirtų vaikams iš globos namų ir dienos centrų, organizatorius paskatino ne materialinio aprūpinimo trūkumas, o bendravimo su žmonėmis, esančiais už globos namų sienų stoka. Rengėjų nuomone, šis renginys ne tik padeda tą trūkumą sumažinti, bet ir prisideda prie vaikų integracijos į visuomenę.

Šiemet iniciatyvą globoja Belgijos konsulatas Lietuvoje su Garbės konsulu Jacques Barbier priešakyje. Renginys „Būkime kartu“ yra Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamos programos „Už saugią Lietuvą“ dalis, kurios vienas iš prioritetų yra vaikų saugumas ir gerovė.

Jūsų atsakymo dėl dalyvavimo lauksime el. paštu m.rimdziute@publicum.lt arba telefonu 8 603 17703.

Kontaktinis asmuo renginio metu: Lina Pradkelienė, tel. nr. 8 687 49 856.

Parašykite komentarą