Premjeras: laukiame Korėjos Respublikos verslo delegacijos Lietuvoje

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis susitiko su Korėjos Respublikos Nacionalinės Asamblėjos Pirmininku Moon Hee-sang ir aptarė dvišaliu santykių raidą, ekonominio bendradarbiavimo perspektyvas.

„Mūsų šalis sieja glaudūs ir šilti santykiai, pagrįsti ilgamete draugyste, pagarba bendroms vertybėms ir demokratiniams principams. Vertiname bendrus veiksmus siekiant tarptautinės taikos ir saugumo. Lietuvos nuostata tarptautinės politikos klausimais nuosekli – pagarba Jungtinių Tautų Chartijos principams, valstybių suverenumui ir teritoriniam vientisumui“,- sakė premjeras.

Pabrėžta, kad Lietuva labai vertina strateginius ES – Korėjos Respublikos santykius, bendradarbiavimą masinio naikinimo ginklų neplatinimo, žmogaus teisių, kovos su terorizmu, klimato kaitos, energetinio saugumo srityse.

Vyriausybės vadovo manymu, abi šalys neišnaudoja prekybinio – bendradarbiavimo potencialo. Lietuvos mokslo, akademinė ir kultūros bendruomenė turi daug interesų bendradarbiauti, sudaryti atitinkamus susitarimus.

Būtina toliau intensyviai dirbti ieškant naujų galimybių viena kitos rinkose. Lietuva siūlo naudotis gerai išvystyta infrastruktūra aptarnaujant transporto srautus tarp Azijos ir Europos. Yra reikiami pajėgumai: geležinkelių ir sausumos kelių infrastruktūra, didžiausias Baltijos rytinėje pakrantėje Klaipėdos uostas, įvairiarūšių terminalų infrastruktūra, know-how. Lietuva yra regiono lyderė informacinių technologijų, lazerių, gyvybės mokslų, finansinių technologijų srityse.

S.Skvernelis pakvietė Korėjos Respublikos verslą pasinaudoti patrauklia Lietuvos investicine aplinka.

Akcentuota, kad nuo 2014 m. veikiantis „Hyundai Heavy Industries“ SGD terminalas „Independence“ tarnauja kaip Klaipėdos SGD terminalas ir reikšmingai prisideda prie regioninio energetinio saugumo. Klaipėdos SGD terminalas yra pirmoji dujų importo alternatyva, leidžianti LT tapti regiono energetikos centru.

Pasidžiaugta korėjiečių studijomis LT universitetuose, taip pat sėkminga Karaliaus Sedžiongo institutų veikla Vilniuje ir Kaune.

Ministras Pirmininkas S.Skvernelis pabrėžė, jog Lietuva vertina aktyvią Korėjos Respublikos diplomatiją Korėjos pusiasalyje.

Parašykite komentarą