„Dalinkis vasara“ – naudingas įrankis jaunimui, kuris padės išsirinkti vasaros galimybes

Moksleiviai ir studentai leidžia paskutines šių mokslo metų dienas su vadovėliais rankose. Jau daugelio galvoje sukasi mintis „Šią vasarą norėčiau… O ką galėčiau?“. Eurodesk Lietuva komanda, suprasdama, kad jaunam žmogui dažnai yra sunku surasti ir išsirinkti įdomias bei naudingas veiklas vasaros sezonu, įgyvendina informacinę mobilumo skatinimo kampaniją „Dalinkis vasara“, kurios pagrindinis įrankis – testas, parenkantis individualias galimybes. Tai reiškia, kad jaunam žmogui nebereikia sukti galvos, ką jis gali nuveikti vasaros laikotarpiu, o tėvams ir pedagogams testas gali tapti didele pagalba, galvojat kuo sudominti vaikus atostogų metu.

„Gyvename perteklinių galimybių amžiuje. Rinktis galima iš tiek daug veiklų, kad dažnai sunku suvokti – ar tai tikrai tinka man? „Dalinkis vasara“ testas, tai įrankis jaunam žmogui padedantis suprasti, kokiomis galimybėmis jis iš tikrųjų nori ir gali pasinaudoti. Galime paimti labai paprastą pavyzdį: jaunas žmogus nori savanoriauti. Atrodo paprasta? Tačiau už to slypi daugybė klausimų. Lietuvoje ar užsienyje? Kiek laiko jis galės skirti savanorystei? Kokia sritis domina – darbas su gyvūnais, sportas, o gal užsiėmimai su vaikais ar senoliais? Mes bandome atrasti sintezę tarp žmogaus norų ir galimybių“, – sako jaunimo informacinių paslaugų vadovė Silvija Telksnytė.

Per rutininius mokslo metus retas moksleivis ar studentas pasiryžta kalnus nuversti, tačiau vasara tam puikus laikas. Gyvenimo tempas negailestingas, mokytis ir tobulėti reikia nuolat ir visur, todėl visuomet reikia atkreipti dėmesį, ar tavo laikas yra suplanuotas prasmingai. „Dalinkis vasara“ programos siūlomos galimybės, tai būdai, mokytis, tobulėti, augti kaip asmenybei, pažinti pasaulį ir įgauti darbo ar savanorystės patirties. Atsižvelgdami, kas šiuo metu yra aktualu jaunam žmogui Eurodesk Lietuva pateikia poreikius atitinkančią ir kokybišką informaciją.

„Didžioji dalis galimybių yra nemokamos, tačiau tarptautinėse mobilumo programose kainuoja apgyvendinimas, maitinimas, kelionės išlaidos – tai sudaro pagrindinę finansinę naštą. Jauno žmogaus tobulėjimą, turėtų apriboti kuo mažiau veiksnių, todėl svarbu paminėti, kad galima rasti ir pilnai finansuojamų galimybių, kurios jaunam žmogui nekainuos nė euro“, – teigė informacinių paslaugų vadovė Silvija Telksnytė.

Eurodesk Lietuva nemokamai teikia jaunimo informavimo ir konsultavimo paslaugas, todėl vasaros sezono metu atnaujina ir papildo informaciją apie aktualiausias temas vasarą. Šiemet informacinė mobilumo vasarą skatinimo kampanija sutelkta į penkias svarbiausias temas: savanorišką veiklą, sezoninį darbą, tarptautines mokymosi galimybes, festivalius, keliones.

Kiekvienas užsukęs į Eurodesk Lietuva portalą www.žinauviską.lt ar „Facebook“ ir „Instagram“ paskyrą šiomis temomis ras įdomios ir vertingos informacijos, pasiūlymų ir patarimų bei pagrindinį kampanijos įrankį – „Dalinkis vasara“ testą. Visgi veiksmai nevyks vien tik už ekrano – Eurodesk Lietuva atstovai regionuose kviečiami organizuoti renginius ir dalyvauti festivaliuose, pristatant Eurodesk paslaugas.

Išlįsk iš maišo – sprendimus priimk drąsiai, o jei neatrandi norimos galimybės, galbūt verta praplėsti akis ir mąstymą?

Eurodesk yra Europos jaunimo informacijos tinklas, veikiantis 36 Europos valstybėse ir teikiantis išskirtinę informaciją, skirtą jaunimui ir dirbantiems su jaunimu.. Eurodesk pagrindas yra informacija apie finansavimo programas, iš kurių yra finansuojamos jaunimo iniciatyvos, bei mobilumas (studijos, stažuotės, darbas ir savanorystė) Europoje. Taip pat yra įtraukiama informacija kitomis jaunimui aktualiomis temomis. Eurodesk Lietuvoje administruoja Lietuvos jaunimo organizacijų taryba.

Parašykite komentarą