Birželio 14 d.: Stanislovo Žvirgždo paskaita „Stanislovas Moniuška ir Vilnius 1840–1858 m.“

Renginio tipas: Paskaita
Renginio data: Penktadienis, 2019 m. birželio 14 d.
Renginio pradžia: 20:00
Renginio pabaiga: Penktadienis, 2019 m. birželio 14 d.
Renginio vieta: Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka

Šiais metais naktį iš birželio 14-osios į 15-ąją ieškoti naujų takų ir erdvių Vilniuje kvies Kultūros naktis. O kai miestas nemiega – nemiega ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka. Iš šurmuliuojančio Gedimino prospekto žmonės vakarėjant kviečiami užsukti ir į Nacionalinę biblioteką – iš naujo atrasti galbūt puikiai žinomo miesto istorijas. Kultūros naktį pagrindinėje šalies bibliotekoje jūsų laukia išskirtinės patirtys, atradimai ir susitikimai.

Kviečiame į susitikimą su Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatu, fotografijos istorijos tyrinėtoju, fotografu Stanislovu Žvirgždu. Pasitelkus piešinius, fotografijas ir kitą vaizdinę medžiagą renginyje bus apžvelgiamas kompozitoriaus Stanislovo Moniuškos gyvenimo tarpsnis Vilniuje 1840–1858 metais. Paskaitoje dalyviai galės peržvelgti 73 su kompozitoriaus gyvenimu susijusias iliustracijas: nuo gimtojo Ubelės dvaro netoli Minsko, akcentuojant metus, praleistus Vilniuje, iki gyvenimo Varšuvoje. Fotografas S. Žvirgždas taip pat primins ir parodys galbūt užmirštas Vilniaus vietas, kuriose įamžintas S. Moniuškos vardas.

S. Žvirgždas – vienas geriausių Lietuvos fotografijos žinovų, žymiausių peizažo fotografijos meistrų. Ryškų pėdsaką palieka ir jo, kaip fotografijos kritiko ir istoriko, veikla. S. Žvirgždas yra daugelio fotografijos leidinių sudarytojas, knygų vertėjas, straipsnių ir jų rinkinių apie Lietuvos fotografijos istoriją autorius ar bendraautoris.

Laukiame visų fotografijos entuziastų – tiek stebinčių pasaulį pro objektyvą, tiek mėgstančių patekti į blykstės šviesą ar ganyti akis po „pagautas“ pasaulio akimirkas.

Į renginį prašome registruotis: http://bit.ly/2Xt466f

Trumpai apie renginį

Data

birželio 14 d.

Laikas

20 val.

Vieta

Konferencijų salė, V a.

Trukmė

1 val.

Dalyvavimas

dalyvių skaičius ribotas, prašome registruotis: http://bit.ly/2Xt466f

Daugiau informacijos

socialiniame tinkle „Facebook“

Parašykite komentarą