Prezidentė pasveikino Karalienę Elžbietą II oficialios gimimo dienos proga

Šeštadienis, birželio 8 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ir visų Lietuvos žmonių vardu nuoširdžiai pasveikino Jos Didenybę Karalienę Elžbietą II oficialios Karalienės gimimo dienos proga.

Pasak šalies vadovės, Lietuva vertina Jungtinę Karalystę kaip svarbią sąjungininkę ir vertybių siejamą bendramintę. Bendras požiūris į daugelį šių dienų iššūkių, žemyno ir saugumo darbotvarkės klausimų lemia mūsų sėkmingą dialogą tiek dvišaliu lygiu, tiek Europos Sąjungoje ir NATO.

Sveikinime teigiama, jog Lietuva palaiko principinę JK poziciją dėl tarptautinės teisės laikymosi, atsakingą ir solidarų požiūrį į saugumą ir to nulemtą augantį abiejų valstybių bendradarbiavimą gynybos klausimais, konkrečius Jungtinės Karalystės veiksmus prisidedant prie atgrasymo ir mūsų regiono saugumo užtikrinimo.

Prezidentė išreiškė viltį, kad atvirtas ir glaudus politinis dialogas, bendri vertybiniai principai ir valstybinius ryšius stiprinantis visapusis mūsų piliečių bendradarbiavimas artimiausiais metais lems dar artimesnius santykius tarp Lietuvos ir Jungtinės Karalystės. Taip pat kad vaisingas bendradarbiavimas ir ateityje leis augti mūsų žmonių gerovei ir stiprins jų laisves, užtikrins mūsų valstybių, šalių partnerių ir transatlantinės bendruomenės politinius, ekonominius ir saugumo interesus.

Savo ir Lietuvos žmonių vardu šalies vadovė Jungtinei Karalystei palinkėjo visokeriopos, gerovės ir vienybės, o visai Karališkajai Šeimai – stiprios sveikatos ir laimės.

Parašykite komentarą