Birželio 17 d.: R. Buožio ir R. Darulio filmas „Rūta“

Renginio tipas: Filmas
Renginio data: Pirmadienis, 2019 m. birželio 17 d.
Renginio pradžia: 18:00
Renginio pabaiga: Pirmadienis, 2019 m. birželio 17 d.
Renginio vieta: Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka

Vos prieš mėnesį Lietuvą apskriejo žinia, kad Lietuvos plaukikė Rūta Meilutytė nusprendė baigti profesionalios sportininkės karjerą. Spaudos konferencijoje žymi plaukikė tuomet sakė, kad nori patirti paprastus gyvenimo dalykus. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyks dokumentinio biografinio filmo „Rūta“ (2018) peržiūra, kuriame atskleidžiamos mažai žinomos olimpinės, pasaulio ir Europos čempionės R. Meilutytės asmeninio gyvenimo detalės.

Šis filmas – tai žvilgsnis iš labai arti į vieną daugiausia pasiekusių Lietuvos sportininkių, leidžiantis užmesti akį į R. Meilutytės kasdienių treniruočių užkulisius, darbo kasdienybę ir rengimosi varžyboms procesą. Kamera seka jos treniruotes Plimute ir Tenerifėje prieš Rio de Žaneiro olimpines žaidynes, primena laimėjimus Londono olimpiadoje, pasiektus pasaulio rekordus. Su R. Meilutyte kalbama apie nelengvą laikotarpį po Rio varžybų ir kokia yra jos pasiektų rezultatų kaina.

Filmo kūrėjai – artimi R. Meilutytės draugai, kuriems šį savo karjeros etapą sportininkė leido dokumentuoti iš labai arti. Išskirtiniai interviu su R. Meilutytės treneriais ir šeimos nariais atskleis nežinomų merginos gyvenimo faktų ir padės suprasti, kodėl Rūta – viena geriausių plaukikių pasaulyje bei viena mylimiausių sportininkų savo šalyje.

Filmą pristatys jo autoriai operatorius Ronaldas Buožis ir fotografas Rokas Darulis. Po peržiūros kūrėjai atsakys į žiūrovų klausimus.

Filmas bus rodomas lietuvių kalba su angliškais subtitrais.

Trumpai apie renginį

Data birželio 17 d.
Laikas 18 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“
Svarbu filmas bus rodomas lietuvių kalba su angliškais subtitrais;
maloniai prašome gerbti vieniems kitus ir atvykti laiku

Parašykite komentarą