Pasaulio dainų naktis II

Renginio tipas: koncertas
Renginio data: Trečiadienis, 2019 m. liepos 10 d.
Renginio pradžia: 20:00
Renginio pabaiga: Trečiadienis, 2019 m. liepos 10 d.
Renginio vieta: Klaipėdos koncertų salės parko estrada

Ilona Pliavgo (sopranas), Andrius Bartkus (tenoras), Gražina Zalatorienė (fortepijonas), Povilas Grigas (smuikas)

Programa: Edvard Grieg, Mikalojus Konstantinas Čiurlionis, Juozas Gruodis, Juozas Naujalis ir kt.

 „Pasaulio dainų naktis II“ tęsia pavasarį pradėtą įvairių pasaulio šalių kompozitorių vokalinei muzikai skirtą koncertų ciklą. Šįkart dainų keliais nukeliausime į Norvegiją, kurion vieni mūsų tautiečiai vyksta dirbti ar mokytis, o kiti – pažvejoti ar pasigrožėti nuostabiaisiais fjordais. Tai nepaprastai graži šalis, turinti ir žalių pievų, ir aukštų kalnų, ir spindinčių ledynų. Jos atšiauriam grožiui sunku atsispirti ir likti abejingam. 

Renginio programoje klausytojai išgirs rinktines norvegų ir lietuvių kompozitorių dainas. Koncerte skambės atšiauri, spalvinga skandinaviška lyrika ir lietuviška gamtovaizdžio poezija. Su uostamiesčio publika ja dalinsis solistai Ilona Pliavgo (sopranas), Andrius Bartkus (tenoras), pianistė Gražina Zalatorienė ir  smuikininkas Povilas Grigas.

Šiuo metu labiausiai su Norvegija susijęs programos atlikėjas yra Andrius Bartkus. Baigęs Lietuvos muzikos ir teatro akademiją jis dabar studijuoja Norvegijos muzikos akademijos magistrantūroje,  dirba Norvegijos operos ir baleto teatro chore.

Profesionali operos solistė Ilona Pliavgo, LMTA operinio dainavimo specialybės absolventė, taip pat nemažai pasirodo mūsų šalyje ir užsienyje. Solistė koncertavo su orkestrais Hamburger Symphoniker, Die Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, Philharmonisches Staatsorchester Mainz, Georgisches Kammerorchester Ingolstadt ir kt.

Abu dainininkai, beje, anksčiau dalyvavę televizijos projekte „Lietuvos balsas“, dabar siekia operos meno aukštumų, kurdami vaidmenis Lietuvos operos ir baleto teatro pastatymuose, bendradarbiaudami su Baroko operos teatru.

Kviečiame pasinerti į nuostabius vokalo, smuiko ir fortepijono dialogus!

Parašykite komentarą