VVSK: strateginiai valdymo sprendimai bus priimami pasitelkus nepriklausomos analizės rezultatus

2019 m. birželio 13 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas (VVSK) pritarė įstatymų projektams, kuriais Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centras (MOSTA) pertvarkomas į Vyriausybės strateginės analizės centrą siekiant plačiau išnaudoti šio centro ekspertines ir analitines kompetencijas valstybės valdyme.

Projektuose numatoma, kad Vyriausybės strateginės analizės centras – tai ekspertinė institucija, kurios pagrindinis uždavinys yra atlikti nepriklausomą (išankstinių prielaidų nepaveiktą) analizę ir pateikti Vyriausybei ir ministerijoms duomenis bei informaciją, reikalingą pagrįstiems ir visapusiškai pamatuotiems sprendimams priimti. Pagrindinės sritys, kuriose bus analizuojama ir vertinama informacija – technologijų ir inovacijų plėtra, žmogiškųjų išteklių konkurencingumo didinimas, valstybės valdymo sričių tobulinimas, mokslo, studijų ir profesinio mokymo efektyvumas, užimtumo didinimas, šešėlinės ekonomikos mastas ir įtaka, moksliniai tyrimai ir kt.

Priėmus šiuos įstatymus, bus sudaryta galimybė Vyriausybės veiklos prioritetinėse srityse, priimant svarbiausius strateginius sprendimus, vadovautis argumentais grįstomis analizėmis ir išvadomis bei vykdyti šių sprendimų įgyvendinimo stebėseną. 

 

Parengė

Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto biuro patarėja Rasa Mačiulytė

Tel.: (8 5) 239 6907, el. p. rasa.maciulyte@lrs.lt

 

Parašykite komentarą