Birželio 14-osios atmintis įkvepia būti stipriems

Penktadienis, birželio 14 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pagerbė okupacijos, genocido ir sovietmečio represijų aukas.

Gedulo ir vilties dienos ceremonijoje prie paminklų Aukų gatvėje Prezidentė atkreipė dėmesį, kad šioje vietoje, netoli buvusio KGB pastato, kur dešimtmečius buvo kankinami žmonės, šiandien girdime paukščių balsus ir iš aikštės skilndantį vaikų klegesį. Todėl mūsų tautai nėra nieko sbarbiau ir taikingiau, kaip mūsų pačių rankomis kuriama viltis ir gerovė.

Pasak šalies vadovės, Lietuva užaugino jaunąją kartą, kuri tęsia atminties, atradimų ir kūrybos žygį. Gražus „Misija Sibiras“ jaunimas puoselėja pagarbą praeičiai, siekdamas ateities, kurioje visada išlieka gyva atmintis bei politinė valia ginti ir apsiginti.

Prezidentė pabrėžė, kad joks priešas niekada nepajėgs nugalėti tautos, kuriai tokia svarbi meilė Tėvynei ir tokia svarbi laisvė.

Šalies vadovė visiems palinkėjo išlikti oriais, stipriais, saugančiais savo šalies atmintį ir tikinčiais Lietuvos ateitimi, kuri priklauso nuo mūsų pačių.

Prezidentė taip pat dalyvavo iškilmingame Seimo posėdyje, skirtame Gedulo ir vilties dienai, vėliavos pakėlimo ceremonijoje Nepriklausomybės aikštėje ir pradėjo tradicinius tremtinių ir politinių kalinių vardų skaitymus „Ištark, išgirsk, išsaugok“. Šiemet jie skaitomi dvylikoje miestų, prie atminties akcijos prisijungė lietuvių bendruomenė Vašingtone.

Parašykite komentarą