Premjeras: dėkoju už Jūsų asmenį indėlį stiprinant Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimą

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis nuoširdžiai sveikina Jaroslavą Kačynskį garbingo 70 metų jubiliejaus proga.

„Didžiai vertiname Jūsų asmeninį indėlį į Lietuvos ir Lenkijos broliško bendradarbiavimo stiprinimą. Džiaugiuosi suintensyvėjusiais abiejų valstybių vadovų susitikimais, vystomu parlamentiniu bendradarbiavimu, bendromis iniciatyvomis užsienio ir saugumo politikoje. Rėmėme ir remsime Lenkijos siekį priimti JAV karių kontingentą nuolatiniam dislokavimui. Tai prisidės prie viso regiono, taip pat ir Lietuvos, saugumo. Dujotiekių jungtys, artėjanti mūsų šalies elektros tinklų sinchronizacija su Europos tinklais per Lenkiją, „Rail Baltica“ geležinkelis  – šie strateginiai projektai užtikrins dar glaudesnį mūsų abiejų tautų ryšį. Viliuosi, kad ir toliau galime tikėtis mums labai svarbios Jūsų paramos šiems projektams“,- sakoma premjero laiške.

Šiame laiške S.Skvernelis taip pat išreiškė pagarbą broliui šviesaus atminimo Prezidentui Lechui Kačynskiui. Premjeras sako, jog didžiuojasi, kad šiemet balandį turėjo galimybę kartu su Lenkijos Ministru Pirmininku Mateušu Morawieckiu atidengti Prezidento L. Kačynskio nuopelnams skirtą paminklą Mažeikių įmonėje „Orlen Lietuva“.

Vyriausybės vadovas palinkėjo J. Kačynskiui tvirtos sveikatos, energijos ir kad Lenkijos žmonės palaikytų jo idėjas bei darbus.

„Būkite tikras, kad visuomet esate širdingai laukiamas Lietuvoje, Vilniuje, kaip itin artimas ir brangus svečias“,- sako premjeras.

 

Parašykite komentarą