Seimo nariai dalyvaus COSAC plenariniuose posėdžiuose Bukarešte

2019 m. birželio 19 d. pranešimas žiniasklaidai

 

Seimo valdyba komandiravo Seimo Pirmininko pavaduotoją, Seimo Europos reikalų komiteto pirmininką Gediminą Kirkilą, Seimo narius Virgilijų Poderį, Virginiją Vingrienę birželio 23–25 d. ir Seimo narį Kęstutį Masiulį birželio 20–25 d. dalyvauti Sąjungos reikalų parlamentinių komitetų konferencijos (LXI COSAC) plenariniuose posėdžiuose Bukarešte (Rumunija).

COSAC posėdžių darbotvarkėje – Rumunijos pirmininkavimo ES Tarybai pasiekimai, ES tarptautinių prekybos santykių perspektyvos, ES ir Jungtinės Karalystės ateities santykiai „Brexit“ kontekste, Europos švietimo erdvė – varomoji jėga pertvarkant ir stiprinant bendrąją rinką, ekonomika pagrįsta inovacijomis, technologiniu progresu ir kt.

Sąjungos reikalų parlamentinių komitetų konferencija (COSAC) (angl. Conference of Parliamentary Committees for Union Affairs) – Europos Sąjungos valstybių narių nacionalinių parlamentų Europos reikalų komitetų ir Europos Parlamento narių konferencija. Tai kas šešis mėnesius vykstantis forumas, kuris gali priimti bet kokį, jo nuomone, tinkamą pasiūlymą Europos Parlamentui, Tarybai ir Komisijai. Ši konferencija taip pat skatina nacionalinius parlamentus ir Europos Parlamentą, įskaitant jų specializuotus komitetus, keistis informacija ir geriausia praktika.

Nuo 2019 m. sausio 1 d. iki birželio 30 d. ES Tarybai pirmininkauja Rumunija.

Parašykite komentarą