Prezidentė pasveikino Maltos ordiną šv. Jono Krikštytojo iškilmių proga

Pirmadienis, birželio 24 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ir visų Lietuvos žmonių vardu pasveikino Maltos ordino Didijį Magistrą Fra’ Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto šv. Jono Krikštytojo iškilmių proga.

Pasak šalies vadovės, kilni Maltos ordino veikla ir didelis visų jo narių, bendradarbių ir rėmėjų darbas yra labai svarbus ir vertinamas. Atsigręžimas į silpniausius, pažeidžiamiausius, nuskriaustus ar stokojančius mūsų visuomenės narius ir rūpinimasis jais yra ypač reikalingas. Ordino teikiama parama ne tik suteikia pagalbą šiems žmonėms, bet ir visuomenėse, ypač tarp jaunimo, ugdo labai svarbias tarpusavio supratimo, atjautos, solidarumo ir savanorystės vertybes.

Prezidentė išreiškė viltį, kad Maltos ordinui netrūktų draugų ir rėmėjų tiek Lietuvoje ir Europoje, tiek visuose pasaulio kraštuose, kur jis veikia, siekia padėti ir vykdo plačią socialinę ir humanitarinę misiją.

Visiems ordino nariams šalies vadovė palinkėjo nestokoti tikėjimo savo pašaukimu, taip pat įkvėpimo ir jėgų tęsiant savo prasmingą veiklą.

Parašykite komentarą