Seimo LSDD frakcijos pranešimas: „G. Kirkilas: svarbiausia, kad „vaiko pinigų“ klausimas būtų sprendžiamas“

2019 m. birželio 28 d. pranešimas žiniasklaidai

Seimo Pirmininko pavaduotojas, Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) lyderis Gediminas Kirkilas teigia matantis galimybę toliau derėtis dėl galimybės dalyvauti naujoje koalicijoje su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, „Tvarka ir teisingumu“ ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, tačiau tik tuo atveju, jei bus atsižvelgta į pagrindinius programinius LSDDP siūlomus punktus. Vienas iš jų – „vaiko pinigų“ didinimas.

„Padidinti „vaiko pinigus“ buvo Seimo Lietuvos socialdemokratų darbo (LSDD) frakcijos ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos iniciatyva. Tai tik rodo šio klausimo aktualumą. Nėra jokio tikslo varžytis dėl iniciatyvos pirmumo viešojoje erdvėje. Svarbiausia, kad šis klausimas būtų sprendžiamas. Mes siūlome didinti „vaiko pinigus“ nuo 2020 metų sausio 1 d., o išmoka galėtų būti 1 valstybės remiamų pajamų dydžio (šiemet tai sudaro 122 eurai). Jei bus pritarta Valstybės remiamų pajamų dydžio keitimui, didesnė būtų ir vaiko išmoka. Mes turime atsižvelgti į rinkimuose išsakytus Lietuvos žmonių lūkesčius ir mažinti socialinę atskirtį. Dabar turime daryti ir darysime viską, kad šios pataisos būtų priimtos“, – sako G. Kirkilas.

Seimo Pirmininko pavaduotojas, LSDDP pirmininkas tikisi, kad derybų partneriai atkreips dėmesį į išsakytas pastabas ir bus priimti Lietuvos žmonėms naudingi sprendimai. Koalicijos sutarties pasirašymas nukeltas kitam penktadieniui.

Parašykite komentarą