Projektų įgyvendinimo idėjas galima pateikti greičiau ir paprasčiau

Veikdama kaip nacionalinė plėtros įstaiga, Viešųjų investicijų plėtros agentūra (VIPA) sutelkė lėšų įvairių infrastruktūros projektų finansavimui ir, siekdami atrinkti pirmuosius pilotinius projektus, kviečiame teikti trumpas projektų idėjas.

Projektų idėjas gali teikti visi vieši ir privatūs juridiniai asmenys.  Idėjų anketos (spausti čia) pildymui reikės pareiškėjo atsovo Smart-ID, mobilaus parašo arba lustinės kortelės (ar) USB laikmenos dumenų. Anketoje užpildžius 4 trumpas dalis apie savo idėją, ji automatiškai perduodama vertinimui ir po 3-4 sav. su pareiškėju susisieksime ir aptarsime tolesnius žingsnius siekiant projekto finansavimo.

Prioritetas bus teikiamas finansiškai gyvybingiems ir įgyvendinimui parengtiems projektams, kuriuos numatoma įgyvendinti žemiau išvardintose prioritetinėse srityse, tačiau skatiname teikti ir kitas projektų idėjas.

Prioritetinės sritys:
• Viešosios ir viešąjį interesą atitinkančios infrastruktūros atnaujinimas ir plėtra (daugiafunkcė sporto ir laisvalaikio infrastruktūra, švietimo infrastruktūra (įskaitant bendrabučius), sveikatos infrastruktūra, socialinė infrastruktūra, kultūros paveldo objektai, kiti viešieji (administraciniai/gamybiniai ir pan.) pastatai ir pan.);
• Energijos vartojimo efektyvumo didinimo priemonės (pastatų energinis efektyvumas, energijos efektyvumo priemonės pramonei);
• Atsinaujinančių energijos išteklių plėtra;
• Vandentvarka (nuotekų surinkimo tinklai, geriamojo vandens tiekimo tinklai, paviršinių nuotekų tinklai).

VIPA nefinansuojamos sritys:
• Smulkaus ir vidutinio verslo plėtra, įskaitant inovacijas (išskyrus, jeigu SVV plėtra vykdoma aukščiau nurodytose VIPA prioritetinėse srityse);
• Žemės ūkio produktų gamyba ir perdirbimas.

Pažymime, kad VIPA gali teikti finansavimą tik tose srityse, kuriose rinkos finansavimas nėra pakankamas arba yra teikiamas neoptimaliomis, pareiškėjams nepriimtinomis, sąlygomis.

Daugeliui aukščiau nurodytų prioritetinių sričių jau yra nacionaliniu mastu atliktas skatinamojo finansavimo poreikio vertinimas. Jeigu projektas pateks į sritį, kur toks poreikio vertinimas dar nėra atliktas, sprendimas dėl finansavimo teikimo gali būti atidėtas iki poreikio vertinimo ataskaitos parengimo.

Idėjų anketą galite pradėti pildyti atsidarę nuorodą idejos.vipa.lt 

Pradinis projekto idėjos vertinimas apims 3-4 sav. nuo idėjos pateikimo.

Jei turite klausimų dėl idėjų anketų pildymo ar išlaidų tinkamumo, tai juos mielai atsakysime tel. Nr. (8 5) 203 4 980, (8 5) 266 1 214, (8 5) 203 4 661 arba el. paštu g.zakevicius@vipa.lt.

Parašykite komentarą