Premjeras: koalicijos ateitis negali priklausyti nuo vieno posto

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis teigia, kad susitarimai dėl koalicijos turi būti grįsti bendromis vertybėmis ir darbais Lietuvos žmonių labui, o ne priklausyti nuo vieno posto.

„Keista girdėti, kad penktadienį planuojama pasirašyti koalicinė sutartis gali nustoti galioti jau antradienį, jei nebus pakeistas Seimo pirmininkas. Apmaudu, kad pagrindiniu derybų klausimu tampa šis. Esu įsitikinęs, kad Lietuvos žmonėms daug labiau rūpi socialinės atskirties mažinimas, vaiko pinigai, didesnės pensijos senjorams, didesnės dirbančiųjų pajamos ir kiti esminiai pokyčiai valstybėje, kurie yra pradėti. Turime susitelkti į jų įgyvendinimą“, – teigia premjeras.

Pasak jo, užteks kalbėti ultimatumais: „Nėra prasmės pasirašinėti koalicinės sutarties su išlygomis. Ar Seimas slaptu balsavimu išreikštų nepasitikėjimą Seimo pirmininku, šiuo metu negali atsakyti niekas. Kiekvieno Seimo nario mandatas yra laisvas ir tai jo apsisprendimo klausimas. Galiu tik pakartoti, kad dėl darbo Seimo pirmininkui niekas priekaištų nereiškia, tą viešai yra pasakę daugumos frakcijų Seime atstovai.“

S. Skvernelio teigimu, derybų laikas eina į pabaigą ir ateina metas priiminėti sprendimus. „Koalicija turi dirbti kartu siekdama bendrų tikslų. Taip Vyriausybė veikė nuo 2016 m. pabaigos. Tik taip galima pasiekti gerų rezultatų. Šiandien turime sau atsakyti, ar valdančiosios koalicijos dalyviai pasiruošę dalinti atsakomybę ir dirbti būtent taip“, – sako jis.

Vyriausybės vadovas pabrėžė, kad koalicijos stabilumą nulems ne partijų pirmininkų parašai ant sutarties: „Žymiai svarbiau, kiek iš tiesų koaliciją ir jos sprendimus rems kiekvienas joje dalyvaujančių frakcijų narys. Kiek bus tarpusavio pasitikėjimo. Kaip ją vertins Lietuvos žmonės. Todėl kviečiu visas atsakingas politines jėgas pamiršti asmeniškumus, vidinius konfliktus, kurių yra visose frakcijose, ir sutarti kartu dirbti Tėvynės labui“, – tvirtina S. Skvernelis.

Parašykite komentarą