„Teijin“ perka „Benet Automotive“, kad išplėstų savo automobilių dalių gamybos verslą Europoje

Tokijas, liepos 5 d. („Business Wire“) „Teijin Limited“ šiandien paskelbė sutikusi iš „Jet Investment“ įsigyti visą „Benet Automotive s.r.o.“ (toliau – „Benet“), pirmaujančią Čekijos automobilių kompozitinių medžiagų ir dalių tiekėją. Įsigijimo sąlygos neatskleidžiamos.

„Benet“, kurios būstinė įsikūrusi Čekijos Mlada Boleslavo mieste, yra tiesioginė automobilių gamybos pramonės kompozitinių dalių tiekėja, siūlanti pažangias anglies pluoštu sutvirtinto ir stiklo pluoštu armuoto plastiko liejimo, taip pat automobilių dažymo ir surinkimo technologijas. Bendrovės specializacija – pagerintas reakcinis injekuojamasis formavimas (RRIM), mažo slėgio procesas, kuriame naudojamas poliuretanas, taip pat įprastas autoklavinis plastmasės formavimas ir plastmasės formavimas liejimu (RTM). „Benet“ turi tris gamyklas Čekijoje ir vieną Vokietijoje. Bendrovė aptarnauja Europos automobilių gamintojus, įskaitant „Volkswagen“, „Mercedes“, BMW, „Audi“ ir „Škoda“. 2018 finansiniais metais bendrovė turėjo 720 darbuotojų, o jos pardavimai sudarė 35,2 mln. eurų (40 mln. JAV dolerių).

„Teijin“ plečia savo automobilių kompozitų gamybą, kurioje naudoja patentuotas lengvas ir kokybiškas medžiagas ir išnaudoja turimas puikias projektavimo galimybes, siekdama tapti „Teijin“ centrų Europoje, Šiaurės Amerikoje ir Azijoje aptarnaujamų užsakovų – originalios automobilių įrangos gamintojų – partnere ir iš daugelio medžiagų gaminamų dalių tiekėja. Europoje „Teijin“ 2018 metų rugpjūtį įsigijo „Inapal Plásticos SA“, pirmaujančią Portugalijos automobilių kompozitinių medžiagų tiekėją. Be to, bendrovė diegia lakštinio formavimo iš stiklo pluošto ir anglies pluošto (GF-SMC ir CF-SMC) liniją bendrovės „Continental Structural Plastics“ – pirmaujančios pasaulyje automobilių kompozitų gamintojos, kuri yra įsikūrusi Šiaurės Amerikoje ir kurią „Teijin“ įsigijo 2017 metų sausį, – gamykloje Prancūzijoje.

„Benet“ veikia strategiškai arti centrinių ir rytinių Europos rinkos regionų, kuriuose savo gamyklas turi pagrindiniai Vokietijos ir kiti Europos originalios įrangos gamintojai. Bendrovės sukurtas veiksmingas tiekimo procesas taps tvirtu pagrindu, kuriuo remdamasi „Teijin“ Europoje galės toliau stiprinti savo sprendimų kūrimo pajėgumus ir pardavimo kanalus.

Įgyvendindama savo strategiją, kurią sudaro nemažai etapų, „Teijin“ panaudos „Benet“ pajėgumus ir galimybes jau įgyvendinamuose plėtros projektuose ir vystys chemijos inovacijas, remdamasi unikaliomis „Teijin“ ir CSP medžiagų ir formavimo technologijomis, taip pat profesionalia technine grupe, kad galėtų siūlyti novatoriškus automobilių kompozitų sprendimus, kurie tenkintų būsimus užsakovų poreikius, susijusius su konstrukcijų lengvumu, tvirtumu ir lankstumu, taip pat jų našumu ir ekonomiškumu. „Teijin“ yra užsibrėžusi tikslą savo automobilių kompozitų verslo pardavimus iki 2030 metų padidinti iki maždaug 1,7 mlrd. eurų (2 mlrd. JAV dolerių).

Apie „Teijin Group“

„Teijin“ (Tokijo vertybinių popierių birža: 3401) yra į technologijas orientuota tarptautinė grupė, siūlanti pažangius sprendimus aplinkosauginės vertės, saugos, saugumo ir nelaimių padarinių mažinimo, apsaugos nuo demokratinių pokyčių ir sąmoningumo apie sveikatos svarbą didinimo srityse. Jos pagrindinės veiklos sritys – kokybiškų pluoštų, tokių kaip aramidiniai ir anglies pluoštai bei kompozitai, gamyba, sveikatos apsauga, plėvelių, dervų ir plastmasių bei poliesterio pluoštų perdirbimas, produktų perdirbimas ir IT technologijos. Grupė vienija daugiau kaip 170 bendrovių ir turi apie 20 tūkst. darbuotojų 20 pasaulio šalių. 2019 metų kovo 31 dieną pasibaigusiais finansiniais metais jos konsoliduoti pardavimai sudarė 888,6 mlrd. jenų (8,1 mlrd. JAV dolerių), o bendra turto vertė siekė 1,0207 trln. jenų (9,3 mlrd. JAV dolerių). Dėl išsamesnės informacijos žr. www.teijin.com.

Šaltinis: https://www.businesswire.com/news/home/20190703005215/en/

Ryšiams:

Ryšiai spaudai
Verslo komunikacija
„Teijin Limited“
+81 3 3506 4055
pr@teijin.co.jp

Parašykite komentarą