Inauguracijos dieną duris atvers Lietuvos muziejai ir bibliotekos

Ketvirtadienis, liepos 11 d. (Vilnius). Vis daugiau Lietuvos kultūros įstaigų prisideda prie iniciatyvos kartu paminėti liepos 12-ąją – išrinktojo Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos inauguracijos dieną.

Oficialius inauguracijos dienos renginius pirmą kartą bus galima gyvai stebėti visos Lietuvos bibliotekose, muziejuose ir kino centruose. „Raginame įvairias kultūros įstaigas įsitraukti savo veiklomis, susijusiomis su valstybingumu, pakviesti savo bendruomenes paminėti šią iškilmingą dieną drauge“, – sakė inauguracijos komisijos pirmininkė Algė Budrytė.

Daugiau nei 30 Lietuvos muziejų ir jų padalinių liepos 12-ąją kviečia nemokamai ar už simbolinę kainą geriau pažinti savo krašto istoriją, kultūrą ir valstybingumo tradicijas.

Prezidento rūmų ansamblyje Vilniuje įsikūręs Valstybės pažinimo centras bus atviras lankytojams be išankstinės registracijos nuo 11 iki 18 val. – čia taip pat bus galima stebėti ir inauguracijos ceremonijos transliaciją.

Nemokamai apžiūrėti ekspozicijas ir dalyvauti papildomose veiklose lankytojams taip pat siūlo Istorinė Lietuvos Respublikos Prezidentūra, Vytauto Didžiojo karo muziejus, Valstybinis Vilniaus Gaono žydų muziejus, daugelis kitų didžiųjų miestų muziejų. Duris plačiau atvers ir mažesnės įvairių miestų ir miestelių kultūros įstaigos, pavyzdžiui, Merkinės ir Rokiškio kraštų muziejai, Nalšios ir Zanavykų muziejai. Už simbolinį mokestį penktadienį apsilankyti kviečia Lietuvos nacionalinis muziejus ir jo padaliniai, Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai, Lietuvos dailės muziejus ir jo padaliniai. Visą prie šventinės programos prisijungusių muziejų sąrašą ir informaciją apie siūlomas veiklas galite rasti čia.

Inauguracijos renginius taip pat bus galima stebėti daugiau nei 40 Lietuvos miestų, miestelių ir kaimų bibliotekų. Visą prie šventinės programos prisijungusių bibliotekų sąrašą galite rasti čia.

Prie iniciatyvos transliuoti šventinius inauguracijos dienos renginius prisijungė ir trys kino centrai: Panevėžio „Garsas“, Gargždų „Minija“ ir Visagino kultūros centras.

Parašykite komentarą