90-ojo jubiliejaus proga pasveikinta Konstancija Greivienė

Praėjusią savaitę gražų 90-ąjį jubiliejų šventė Judrėnų seniūnijos Mataičių kaime gyvenanti Konstancija Greivienė. Ilgaamžė džiaugėsi jai parodytu dėmesiu ir mielai bendravo su atvykusiais svečiais.

Jubiliatę aplankė, pasveikino ir sveikatos, stiprybės, šviesių dienų artimų žmonių apsuptyje bei Dievo palaimos linkėjo Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Violeta Riaukienė, Savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Gumuliauskienė, Judrėnų seniūnijos seniūnas Zigmantas Siminauskas ir socialinė darbuotoja Stefanija Dargienė. Gerai nusiteikusi senolė svečius pasitiko su šypsena, dėkojo už išsakytus linkėjimus.

Visgi gyvenimas moters nelepino. Dėl skaudžių artimųjų netekčių ypač sunkūs buvo pastarieji keleri metai. Penkių vaikų šeimoje netoli Veiviržėnų užaugusi Konstancija Greivienė ir pati susilaukė penkių sūnų. Deja, belikęs vienas. Tačiau džiugina gausus anūkų ir proanūkių būrys.

Ilgaamžė mena dienas, kai persikėlė į Mataičių kaimą. „Tėvelis nusipirko sodybą. Buvo šlapia, pylė žvyrą… Patys statėme namus“, – pasakojo senolė. Ponia Konstancija tvirtino, kad kadaise kaime buvo daug trobų ir žmonių, tik dabar gyvenvietė ištuštėjo. „Kai nueidavome į kiną, visi netilpdavome salėje“, – laikus, kai į kaimus buvo vežami rodyti kino filmai, prisiminė senolė.

Konstancija Greivienė dirbo netoliese buvusioje kiaulių fermoje. Kaip pasakojo, jos gyvenime būta ir gražių, ir liūdnų akimirkų. „Karas buvo bjaurus. Slėpdavomės daubose, sunku buvo gyventi… Ir tėviškės sodyboje buvo 2 bombos nukritusios ir ilgus metus nesprogusios“, – kalbėjo senolė.

Nors ilgaamžės sveikata jau ne tokia gera kaip jaunystėje, jaukiuose namuose gyvena viena, tačiau kasdien užsuka ir draugiją palaiko kaimynė Birutė. Taip pat, kai nedirba, lanko sūnus Alvydas. Senolė pati gaminasi valgyti ir dar aplankyti atvykstančiam sūnui maisto paruošia. „Kai užsimano, atsikelia anksčiau ir net cepelinų išsiverda“, – šypsojosi sūnus Alvydas.

Parašykite komentarą