S. Skvernelis pasveikino naująją Europos Komisijos vadovę

Laikinai einantis Ministro Pirmininko pareigas Saulius Skvernelis Lietuvos Vyriausybės vardu pasveikino Ursulą von der Leyen tapus Europos Komisijos pirmininke ir palinkėjo visokeriopos sėkmės, išminties bei ryžto dirbant visų europiečių labui.

Premjeras pabrėžė, jog Lietuvos Vyriausybė kaip patikima partnerė pasirengusi glaudžiai bendradarbiauti, kad būtų stiprinama Europos tautų vienybė ir įgyvendinami lūkesčiai, susiję su saugia ir klestinčia Europos Sąjunga.

„Lietuva ryžtingai remia ES bendrosios rinkos sukūrimą, taip pat keturias jos laisves, kurios sudaro esminį pagrindą ES sėkmei ateityje. Esu tvirtai įsitikinęs, kad Baltijos šalių energetikos ir transporto infrastruktūros integravimas į Europos infrastruktūros tinklus ir toliau bus vienas iš naujosios Europos Komisijos veiklos prioritetų.

Mūsų Vyriausybė pasirengusi glaudžiai bendradarbiauti, svarstant daugiametę finansinę programą, mobilumo paketą, migracijos, ES išorės sienų ir ES kaimynystės politikos klausimus, kurie atspindi visų ES valstybių narių interesus siekiant stipresnės ir atsparesnės Europos Sąjungos“, – sakoma premjero sveikinime.

Akcentuota, kad Lietuva rems U. von der Leyen kaip Europos solidarumo gynėją ir europietiškų vertybių puoselėtoją tiek Bendrijoje, tiek už jos ribų. Pabrėžta, kad tik stiprinant Europos projektą bus galima sėkmingai spręsti naujus iššūkius, tokius kaip klimato kaita, kibernetinės grėsmės ir dezinformacija.

Sveikinime naujajai EK vadovei S. Skvernelis taip pat pareiškė tvirtai tikįs, kad per U. von der Leyen kadenciją Lietuva ir EK, tęsdamos abipusį bendradarbiavimą, toliau stiprins glaudžią ir patikimą tarpusavio partnerystę.

Parašykite komentarą