Seime bus aptariamas JT darnaus vystymosi rodiklių įgyvendinimas Lietuvoje

Renginio tipas: Posėdis
Renginio data: Trečiadienis, 2019 m. liepos 17 d.
Renginio pradžia: 12:30
Renginio pabaiga: Trečiadienis, 2019 m. liepos 17 d.
Renginio vieta: Seimo III rūmai, 218B k.

2019 m. liepos 16 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Seimo Energetikos ir darnios plėtros komisija (EDPK) liepos 17 d. renkasi į posėdį, kuriame bus aptariamas darnaus vystymosi rodiklių (2019 Global Index) Lietuvoje įgyvendinimas.

„Planuojama ypatingą dėmesį skirti kokybiško ugdymo, nelygybės mažinimo ir gamtos apsaugos įgyvendinimo rodiklių pokyčiams Lietuvoje. Tikimės išklausyti ekspertų pastabų ir rekomendacijų bei jas integruoti į šiuo metu svarbiausią strateginį Lietuvos pažangos ateitį apibrėžiantį dokumentą – Nacionalinę pažangos programą“, – sako Virgilijus Poderys, Seimo Energetikos ir darnios plėtros komisijos pirmininkas.

Darnaus vystymosi tikslai (DVT) – tai siekių, susijusių su ateities tarptautine plėtra, rinkinys. Jį sudarė Jungtinės Tautos, šiuos siekius propaguodamos kaip tarptautinius darnaus vystymosi tikslus. 193 pasaulio valstybės yra sutarusios dėl šių tikslų. DVT programa vykdoma nuo 2015 m. iki 2030 m. Suformuluota 17 tikslų ir 169 konkrečių užduočių tiems tikslams pasiekti.

Posėdyje dalyvaus Aplinkos, Vidaus reikalų, Finansų ir Energetikos ministerijų, Vyriausybės kanceliarijos, Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centro, Darnaus vystymosi ekspertų tinklo atstovai.

Daugiau informacijos:

Energetikos ir darnios plėtros komisijos pirmininkas

Virgilijus Poderys, mob. 8 668 42 152

 

 

 

 

 

Parašykite komentarą