Seimas spręs dėl naujų Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų skyrimo

Respublikos Prezidento vyriausioji patarėja Jūratė Šovienė Seimui pristatė šalies vadovo Gitano Nausėdos dekretus, kuriais siūloma pritarti Virginijos Liudvinavičienės, Vilijos Mikuckienės, Aleno Piesliako, Agnės Tikniūtės ir Vytauto Zeliankos kandidatūroms į Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų pareigas.

Respublikos Prezidentas taip pat siūlo Seimui atleisti Rimvydą Norkų iš Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjo ir šio teismo pirmininko pareigų (projektas Nr. XIIIP-3728), paskyrus jį Europos Sąjungos Bendrojo Teismo teisėju.

V. Liudvinavičienė, V. Mikuckienė, A. Piesliakas ir V. Zelianka šiuo metu eina Vilniaus apygardos teismo teisėjų pareigas, A. Tikniūtė – Lietuvos Aukščiausiojo Teismo konsultantės ir Vytauto Didžiojo universiteto Teisės fakulteto docentės pareigas.

Pagal Konstituciją, Apeliacinio teismo teisėjus skiria Prezidentas Seimo pritarimu.

Kandidatams atsakius į Seimo narių klausimus parlamentas pradėjo Seimo nutarimų projektų (Nr. XIIIP-3729, Nr. XIIIP-3730, Nr. XIIIP-3731, Nr. XIIIP-3732, Nr. XIIIP-3733) svarstymo procedūrą Seimo statuto nustatyta tvarka. Pagrindiniu komitetu nutarimų projektams svarstyti paskirtas Teisės ir teisėtvarkos komitetas. Taip pat numatomi Seimo frakcijų susitikimai su kandidatais į šias pareigas. Preliminari projektų svarstymo Seimo posėdyje data – liepos 25 d.

Parašykite komentarą