Europos Komisija skelbia šių metų Altiero Spinelli apdovanojimo už informavimo veiklą konkursą

Europos Komisija paskelbė 2019 m. europinio Altiero Spinelli apdovanojimo už informavimo veiklą konkursą. Šis apdovanojimas skiriamas už išskirtinius darbus, kuriais gerinamos piliečių žinios ir supratimas apie Europos Sąjungą.

Šių metų konkurso dėmesio centre – jaunimas ir jo pilietinio įsitraukimo skatinimas bei atsparumo dezinformacijai didinimas. Apdovanojimas bus skiriamas novatoriškoms švietimo programoms, informavimo ir komunikacijos ES klausimais kampanijoms, bendradarbiavimo projektams, kuriais skatinamas jaunų žmonių dalyvavimas demokratiniame procese, taip pat veiklai, suteikiančiai jaunimui galimybę pasinaudoti ES privalumais.

Už švietimą, kultūrą, jaunimo reikalus ir sportą atsakingas Komisijos narys Tiboras Navracsicsius sakė: „Didesnis jaunimo aktyvumas neseniai įvykusiuose Europos Parlamento rinkimuose rodo, kad jam rūpi ES. Jauni žmonės nori dalyvauti Europos projekte. Altiero Spinelli apdovanojimas už informavimo veiklą skiriamas tiems, kas suteikia galimybių jaunuoliams tai daryti. Yra daug puikių projektų, kurie verti apdovanojimo, ir aš tikiuosi, kad konkurse dalyvaus daug asmenų bei organizacijų.“ 

Altiero Spinelli apdovanojimą už informavimo veiklą šiemet gaus iki šešiolikos projektų.

Konkurse gali dalyvauti ES piliečiai ir ES įsikūrusios nevyriausybinės organizacijos.

Paraiškas galima teikti iki 2019 m. spalio 29 d. 18.00 val. Lietuvos laiku.

Apdovanojimų ceremonija vyks 2020 m. pavasarį.

Pirmą kartą Altiero Spinelliapdovanojimas buvo įteiktas 2017 metais. Tai Europos Komisijos įgyvendinama Europos Parlamento iniciatyva.

 Daugiau informacijos apie konkurso sąlygas pateikiama čia

 

Parašykite komentarą