Lietuvos kariuomenė stipri tiek, kiek stiprūs mūsų karininkai

Penktadienis, liepos 26 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos absolventams suteikė pirmąjį karininko – leitenanto laipsnį.

S. Daukanto aikštėje vykusioje iškilmingoje ceremonijoje Tėvynei prisiekė 50 ką tik studijas akademijoje pabaigusių kariūnų.

Pasak Prezidento, Lietuvos karininkai visada bus mums moralinis pavyzdys ir įkvėpimo šaltinis. Ir mūsų kariuomenė bus stipri tiek, kiek bus stiprūs mūsų karininkai.

„Šiandien jums linkiu, kad tolesnė karinė karjera padėtų jums tobulėti ir tapti geriausiais savo srities specialistais, teoriją ir praktiką išmanančiais profesionaliais vadais, patikimais jums patikėtų gyvybių vedliais. Nuo to priklausys jūsų pasitikėjimas savimi ir vienas kitu, o tuo pačiu – jūsų gebėjimas veikti kritinėmis akimirkomis“, – teigė Prezidentas.

Tai yra jau 26-oji Lietuvos karo akademijos absolventų laida. 41 vaikinas ir 9 merginos prisiekė ištikimai tarnauti Lietuvos valstybei, negailėdami jėgų ir gyvybės ginti Tėvynę, jos laisvę ir nepriklausomybę.

Prezidentas Karo akademijos absolventams palinkėjo būti savo Tėvynės vertais sūnumis ir dukterimis.

Parašykite komentarą