VERT suderino LITGRID AB investicijas

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) suderino elektros energijos perdavimo sistemos operatoriaus LITGRID AB investicijų projektus už beveik 24,895 mln. Eur sumą, iš kurios bendrovė jau yra faktiškai įgyvendinusi investicijų už 3,72 mln. Eur. Dalį projektų planuojama finansuoti iš ES struktūrinių fondų paramos lėšų.  

Visos LITGRID AB investicijos į elektros energijos perdavimo sistemą derinamos bendru sąrašu, nes kiekvienos iš jų vertė atskirai neviršija 1,5 mln. Eur.

LITGRID AB didžioji investicinių projektų dalis yra  skirta turto atnaujinimui ir modernizavimui. Dalis investicinių projektų jau pradėti įgyvendinti 2018 m., visus suderintus investicinius projektus planuojama užbaigti iki 2024 m. pabaigos.

LITGRID AB atnaujins 110/10 kV Švenčionių, Šeškinės, Lentvario, Salotės, Kybartų, Priekulės, Ekrano, Zoknių, Danės transformatorių pastotes, 110/35/10 kV Paberžės ir Šilalės transformatorių pastotes. Taip pat bus atnaujintos 110/6 kV Plastmasių ir 110/10/6 kV Cukraus transformatorių pastotės, Šiaulių transformatorių pastotėje bus atnaujinta 330 kV skirstykla, Klaipėdos 330-110-10 transformatorių pastotėje numatyta įrengti triukšmo slopinimo priemones.

Bendrovė taip pat atliks kitų transformatorių pastočių kapitalinio remonto darbus, būtinus patikimam ir saugiam elektros energijos perdavimo sistemos veikimui, investuos į ryšių, valdymo, informacinių sistemų atnaujinimą ir modernizavimą, kuris leis užtikrinti efektyvų darbą.

VERT suderintų investicijų įtaka elektros energijos perdavimo paslaugos kainos viršutinei ribai sudaro 0,0047 ct/kWh, arba 0,72 proc., palyginus su LITGRID AB nustatyta perdavimo paslaugos kainos viršutine riba 2019 metams (0,658 ct/kWh).

Parašykite komentarą