Ieškoma komercijos atašė Norvegijoje

Ekonomikos ir inovacijų ministerija skelbia atranką į Lietuvos Respublikos komercijos atašė pareigas Norvegijoje. 

„Lietuvoje skaičiuojama daugiau kaip 250 norvegiško kapitalo įmonių, o prekybos apyvarta tarp šalių pernai pasiekė 1,2 mlrd. eurų. Norvegijos verslas sėkmingai dirba ne tik didžiuosiuose miestuose, bet ir regionuose: įdarbinta daugiau kaip 8,5 tūkst. žmonių, o įmonių apyvarta siekia 916 mln. eurų. Naujojo komercijos atašė užduotis bus ne tik skatinti naujų Norvegijos įmonių atėjimą į Lietuvą, bet ir padėti lietuviškam verslui rasti galimybių eksportuoti daugiau produkcijos ir paslaugų į šią rinką“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius. 

Į komercijos atašė pareigas Norvegijoje gali pretenduoti asmenys, turintys magistro laipsnį ir ne mažiau kaip trejų metų darbo patirtį šiose srityse: rinkodaros, užsienio prekybos, darbo su investuotojais, verslo, tarptautinių santykių. Pretendentai privalo mokėti anglų kalbą C1 lygiu. 

Išsamūs konkurso reikalavimai skelbiami Valstybės tarnybos departamento puslapyje. Dokumentai iki rugpjūčio 19 d. priimami el. būdu www.testavimas.vtd.lt

Šiuo metu Ekonomikos ir inovacijų ministerijos komercijos atašė tinklą sudaro 12 komercijos atašė, dirbančių Jungtinėje Karalystėje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Suomijoje, Izraelyje, Kinijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje, JAV, Rusijoje. 

Komercijos atašė pareigybė reikalinga siekiant skatinti spartesnę Lietuvos ekonomikos integraciją į pasaulio ekonomiką, Lietuvos prekių ir paslaugų eksportą ir investicijas į Lietuvos ekonomiką, ieškoti naujų rinkų Lietuvos prekėms ir paslaugoms, skatinti technologinį bendradarbiavimą ir atvykstamąjį turizmą į Lietuvą, ginti Lietuvos įmonių interesus užsienyje. Komercijos atašė bendrauja su Lietuvos įmonėmis ir padeda joms spręsti kylančias problemas paskirtoje valstybėje. 

Šiuo metu Lietuvos verslui Norvegijoje atstovauja Audrius Masiulionis, kuris darbą baigia šių metų lapkritį.

Norvegija 2018 m. tarp 204 Lietuvos užsienio prekybos partnerių pagal prekių prekybos apyvartą buvo 15, pagal eksportą – 12, o pagal importą – 20 vietoje. 2018 m. Lietuvos ir Norvegijos prekybos apyvarta išaugo 1,2 proc. ir pasiekė 1,2 mlrd. eurų. Lietuvos eksportas į Norvegiją augo 5,4 proc. ir siekė 788,6 mln. eurų.

Norvegija yra vienuolikta šalis pagal investicijų dydį Lietuvoje ir dvidešimt septintoje vietoje pagal tiesiogines Lietuvos investicijas užsienyje.

2018 m. pabaigoje Norvegijos tiesioginės investicijos Lietuvoje sudarė 495,83 mln. eurų (3,2 proc. visų tiesioginių užsienio investicijų Lietuvoje), o tiesioginės Lietuvos investicijos Norvegijoje 2018 m. pabaigoje sudarė 3,98 mln. eurų (0,11 proc. visų Lietuvos investicijų užsienyje).

Parašykite komentarą