Rugpjūčio mėnesio šilumos kainų statistika Lietuvoje

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) skelbia rugpjūčio mėn. vidutinę centralizuotai tiekiamos šilumos kainą Lietuvoje –  4,12 ct/kWh (be PVM), kuri, palyginus su liepos mėn., yra 2,60 proc. mažesnė. Per metus (nuo 2018 m. rugpjūčio mėn. iki 2019 m. rugpjūčio mėn.) vidutinė šilumos kaina mažėjo 6,36 proc.

Rugpjūčio mėn. mažiausia šilumos kaina yra Klaipėdoje, didžiausia – Biržų rajone. Tarp penkių didžiųjų miestų rugpjūčio mėn. už šilumą mažiausiai moka Klaipėdos, daugiausiai – Panevėžio gyventojai.

Rugpjūčio mėn., palyginus su liepa, dėl mažesnės gamtinių dujų kainos ir pigiau įsigytos šilumos iš nepriklausomų šilumos gamintojų labiausiai mažėja AB „Klaipėdos energija“ tiekiamos šilumos kaina – 12,34 proc. (0,38 ct/kWh be PVM), UAB „Plungės šilumos tinklai“ aptarnaujami vartotojai už šilumą moka 10,84 proc. (0,66 ct/kWh be PVM) mažiau.

UAB „Akmenės energija“ aptarnaujamiems vartotojams rugpjūčio mėn., palyginus su liepa, šilumos kaina didėja 14,25 proc. (0,63 ct/kWh be PVM): bendrovė grąžino vartotojams susidariusį skirtumą dėl kuro įsigijimo sąnaudų (24 mėn. buvo taikoma 0,35 ct/kWh šilumos kainą mažinanti kompensacija) ir dėl investicijų grąžos (24 mėn. buvo taikoma 0,40 ct/kWh šilumos kainą mažinanti kompensacija). UAB „Elektrėnų komunalinis ūkis“ brangiau įsigijo šilumą iš nepriklausomų šilumos gamintojų, todėl vartotojams šilumos kaina didėja 12,61 proc. (0,55 ct/kWh be PVM).

Išsamią šilumos kainų statistiką rasite VERT pranešime.

Parašykite komentarą