LVŽS frakcija pasipiktinusi R.Masiulio melu

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos Seime nariai  yra pasipiktinę Susisiekimo ministro R. Masiulio skleidžiamu melu, neva jam buvo daromas spaudimas, reikalaujant išskirtinių žvyrkelių asfaltavimo sąlygų atskirose savivaldybėse.

„LVŽS frakcijos kolegos, išvykę į regionus, visada girdi daugybę priekaištų dėl žvyrkelių asfaltavimo. Pastaraisiais metais klausimas,„kada bus išasfaltuota ar sutvarkyta X ar Y kelio atkarpa?“ yra pagrindinis klausimas regionuose.

Su R.Masiuliu bei jam pavaldžiomis įstaigomis bendradarbiauti buvo sudėtinga. Iš pradžių bandėme šnekėtis kviesdamiesi į frakcijos posėdžius, vėliau frakcija klausimus siuntė raštu, nes ministro ir jo pavaldinių žodiniai atsakymai prieštaraudavo viešai skelbiamai informacijai, būdavo netikslūs. Tačiau žvyrkelių asfaltavimo programos vykdymas ir toliau vyko vangiai. Tam skirti pinigai netgi liko nepanaudoti ir buvo perkelti į kitus metus. Jei tai ministras supranta kaip spaudimą – jis nesuvokia savo atsakomybės ir to, kad atėjo tarnauti Lietuvos žmonėms. Tikiuosi, jam užteks savigarbos pripažinti su žvyrkelių asfaltavimu padarytas klaidas”, – sako LVŽS frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis. 

Primintina, kad klausimai dėl ministerijos, jai pavaldžių įstaigų veiklos yra kilę ne tik LVŽS frakcijos Seime nariams, bet ir koalicijos partneriams, kurie ne vieną kartą yra kvietęsi ministrą, o taip pat  ir kreipęsi raštu. Deja, bet visos pastangos bendradarbiauti, užtikrinti darnią ministerijos veiklą, paskatinti ministrą domėtis regionų keliais buvo bevaisės. Tai ir lėmė, jog rengiant platesnės koalicijos sutartį, susisiekimo ministerijos valdymo atsakomybės sritis buvo perduota kitiems koalicijos partneriams – Lietuvos lenkų rinkimų akcijai – Krikščioniškų šeimų sąjungai.

Parašykite komentarą