Sekmadienis Vilniaus gatvėse: didžiausia dviratininkų fiesta ir kitos pramogos

Jei per artimiausias išeigines ištrūkti iš miesto nepavyks, sostinė savaitgaliui turi paruošusi ne vieną dėmesio vertą renginį. Pramogų spektras iš tiesų platus: nuo sportinių veiklų iki koncertų ir ekskursijų. Tad savaitgalį namuose nelindėkite – priešaky dvi spalvingos dienos, tad bent vieną jų įsitraukite į veiklas, skirtas ir mažiems, ir vyresniems nuotykių ieškotojams mieste.

  • Šalies dviratininkus subursiantis „IKI Velomaratonas“

Rugpjūčio 18 d., sekmadienį, Vilniaus gatvėse karaliaus dviračiai, mat tądien vyks didžiausia Baltijos šalyse dviračių šventė „IKI Velomaratonas“. Nuo ankstaus ryto LR Seimo aikštėje šurmuliuos ne tik tūkstantinė minia dviratininkų, bet ir juos palaikyti susirinkę draugai ir bendraminčiai. Čia pramogų ras visų amžiaus grupių sporto ar tiesiog aktyvaus laisvalaikio mylėtojai.

Visi renginio dalyviai bus kviečiami į IKI draugų erdvę, kurioje galės nemokamai paragauti skanių ir sveikų užkandžių, pasidaryti laikiną tatuiruotę su dviračių ar vaisių simbolika, pasidovanoti pieštą savo paties šaržą ar tiesiog pailsėti bei atsipūsti patogiuose krėsluose. O tie, kurie šią dieną dviračių nemins, galės savo jėgas išmėginti virtualios realybės dviračių pramogą.

Šios ir kitos pramogos bei įspūdingas dviračių varžytuvių reginys lauks nuo 9 val. iki 16:30 val. LR Seimo rūmų aikštėje. Renginys nemokamas. Visą „IKI Velomaratono“ programą galite rasti čia.

  • „Baltijos Kelias 30“ – Senovinės technikos žygis Vilnius-Ryga-Talinas

Tą pačią dieną Vilniaus širdyje – Katedros aikštėje –vyks vienas iš istorinio „Baltijos kelio“ šventinių renginių. Katedros aikštėje šventės organizatoriai kviečią pagerbti tuos, kurie 1989-ais metais subrandino „Baltijos kelią“, pasiklausyti šiam įvykiui skirto koncerto, pasigėrėti senovinių automobilių paroda ir išlydėti juos į Baltijos kelio žygį.  Senovinių automobilių savininkai po trumpos ir gyvos ekspozicijos nuo Katedros aikštės leisis į simbolinę kelionę maršrutu Vilnius – Ryga – Talinas.

Išskirtinis „Baltijos kelio“ renginys vyks nuo 10 iki 12 val.

  • „Antrų rankų“ turgus arba kitaip – „Blusturgis“

Kiekvieną vasaros sekmadienį Vilniaus Mokytojų namų kiemelyje šurmuliuoja turgus. Tiesa, atvykę čia akimirksniu suprasite, jog dauguma daiktų čia prikeliami antram gyvenimui. Pasak organizatorių, blusų turgus – netikėčiausių ir įdomiausių pirkinių  vieta, kur daiktai keliauja iš vienų rankų į kitas.

Užsukę čia galėsite įsigyti rūbų, papuošalų, knygų ar aksesuarų, palinguoti, skambant muzikiniam fonui ar tiesiog gerai praleisti laiką, dairantis po daugybę daiktų.

Šią patirtį galite išmėginti rugpjūčio 18 d. nuo 12 iki 16 val.

  • Leondardo Da Vinči pasakos vaikams

Mažieji palydovai sekmadienį gali sudalyvauti edukacinėje teatralizuotoje programoje vaikams apie nepaprastą italų renesanso kūrėją Leonardą da Vinčį. Pasak organizatorių, tai muzikinis, netikėtas, interaktyvus teatro renginys, kur aktoriai iš arti bendrauja su vaikais ir skaito Leonardo da Vinčio pasakas jaukioje Užupio menų inkubatoriaus salytėje. Mažųjų žiūrovų ir jų tėvelių laukia pasakų personažai iš ateities ir pats didysis Leonardas da Vinčis. Į paslaptingą Leonardo da Vinčio pasaulį nukeliavę mažieji smalsuoliai skatinami būti žingeidūs ir atidūs gamtai.

Šis renginys vyks Užupio meno inkubatoriaus salėje, pradžia – 10 val. Teatralizuotas pasirodymas mokamas.

Parašykite komentarą