Seimas svarstys siūlymą teikti V. Sinkevičiaus kandidatūrą į Europos Komisijos narius

Seimas po pateikimo pritarė Virginijaus Sinkevičiaus kandidatūros siūlymui į Europos Komisijos narius.

Pristatydamas kandidatą Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis pabrėžė, kad tai yra perspektyvus naujos kartos politikas, įgijęs išsilavinimą Vakarų Europos universitetuose, atlikęs praktiką ir dirbęs ne vienoje valstybėje.

„Jis savo veikloje pasižymėjo gerindamas aplinką inovacijoms Lietuvoje, turi svarbių pasiūlymų ir Europos Sąjungos laukiančių skaitmenizavimo ir klimatui neutralios ekonomikos kūrimo iššūkių“, – sakė premjeras.

S. Skvernelio teigimu dar teikiant V. Sinkevičiaus kandidatūrą į ūkio ministrus būta diskusijų dėl jo amžiaus ir patirties stokos, tačiau tos baimės buvo be pagrindo: „V. Sinkevičius puikiai susitvarkė su pareigomis, jo darbą gerai vertina ir pozicija, ir opozicija. V. Sinkevičiaus kandidatūra yra suderinta su Respublikos Prezidentu ir Europos Komisijos Pirmininke“.

Prisistatydamas Seimo nariams savo kandidatūros Europos Komisijos komisaro postą iškėlimą V. Sinkevičius siejo su tikėjimu Lietuvos nepriklausomybės karta bei Europos atsinaujinimu: „Ateinančios kadencijos Europos Komisijos užduotis, kurią suformavo išrinktoji Europos Komisijos prezidentė – siekti, kad Europa taptų pavyzdžiu išsaugojant sveiką planetą mums ir ateities kartoms bei sprendžiant skaitmeninės ekonomikos, bei visuomenės iššūkius.“

Ekonomikos ir inovacijų ministras prisipažino, kad susitikimo su Europos Komisijos Pirmininke Ursula fon der Lejen (Ursula von der Leyen) metu nebuvo kalbama apie tai, kokią sritį jam gali būti patikėta kuruoti: „Įvyko tik vienas mūsų neformalus susitikimas, kurio metu mes daugiausia kalbėjome apie laukiančius iššūkius, artimiausius galimus reikalingus sprendimus, tačiau jokiu būdu ne apie konkretų portfelį. Komisijos Pirmininkė tik dabar, pastarąsias dvi savaites, pradėjo neformalius susitikimus su galimais valstybių kandidatais. Aš manau, ji turėdama bendrą vaizdą nuspręs, kuris būtų tinkamiausias kandidatas dirbti Europos komisaru vienu, ar kitu klausimu. Manau, kad mes tą sužinosime rugsėjo pradžioje.“

Po pateikimo Seimo protokolinio nutarimo „Dėl pritarimo Virginijaus Sinkevičiaus kandidatūros siūlymui į Europos Komisijos narius“ projektui Nr. XIIIP-3761 pritarta bendru sutarimu.

Pagrindiniu šio klausimo svarstyme paskirtas Europos reikalų komitetas. Seimo posėdyje V. Sinkevičiaus kandidatūros svarstymas bus tęsiamas ketvirtadienį, rugpjūčio 22 d. 

V. Sinkevičiaus gyvenimo aprašymas.

Parašykite komentarą