Kuruoti atliekų sektorių naujajai viceministrei padės ir jos patirtis

Šiandien aplinkos viceministrės pareigas pradėjusi eiti Justina Grigaravičienė kuruos, kaip ir pastaruoju metu dirbdama Aplinkos ministerijos vyriausiąja patarėja, atliekų ir taršos prevencijos sektorius. Ji gerai žino šių sektorių problemas, nes jau yra sukaupusi nemažai patirties.

Į Aplinkos ministerijos Atliekų departamentą Justina Grigaravičienė atėjo 2012 metais. Ji sprendė atliekų tvarkymo klausimus, tarp jų ir susijusius ir su ES teisiniu reguliavimu ir tarptautiniais Lietuvos įsipareigojimais atliekų tvarkymo srityje. Naujoji viceministrė buvo įvairių Europos Tarybos, Europos Komisijos ekspertų darbo grupių, JT Bazelio konvencijos tarptautinės ekspertų grupės narė. Be to, ji yra dirbusi Seimo aplinkos apsaugos komiteto patarėja atliekų, taršos prevencijos ir komunalinio sektoriaus klausimais.

Vilnietė nuo pat gimimo Justina Grigaravičienė yra baigusi sociologijos studijas Vilniaus pedagoginiame universitete ir viešojo administravimo magistrantūros studijas Mykolo Riomerio universitete.

Parašykite komentarą