Premjeras: Lietuvą ir Jungtinę Karalystę sieja stiprūs ir tvirti santykiai daugelyje sričių

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis susitiko su kadenciją Lietuvoje baigiančia Jungtinės Karalystės ambasadore Claire Lawrence.

Premjeras diplomatei padėkojo už darbą Lietuvoje ir indėlį į dvišalių Jungtinės Karalystės ir Lietuvos santykių stiprinimą. Mūsų valstybė labai vertina ambasados projektus visoje šalyje, taip pat ir skirtus Lietuvos nepriklausomybės šimtmečiui paminėti.

Lietuvą ir Jungtinę Karalystę sieją stiprūs ir tvirti santykiai daugelyje sričių. Ypač padėkota už tęstinę Jungtinės Karalystės paramą Baltijos šalių saugumui. Jungtinės Karalystės lyderystė NATO priešakinių pajėgų grupėje ir dalyvavimas oro policijos misijose Baltijos šalyse liudija didelį pasitikėjimą plečiant bendradarbiavimą ateityje.

Premjero įsitikinimu, nepaisant „Brexito“, Lietuva ir Jungtinė Karalystė išliks itin artimos partnerės, taip pat, labai svarbu užtikrinti, kad Jungtinėje Karalystėje gyvenantys Lietuvos piliečiai nepajustų diskriminacijos ar nepatogumų po „Brexit“.

Per susitikimą pasidžiaugta, kad C. Lawrence darbo Lietuvoje metu Lietuva tapo EBPO nare, įgyvendinamos struktūrinės reformos, skirta 2 proc. BVP gynybai, nuolat augo ekonomika, pirmą kartą istorijoje fiksuoti teigiami migracijos srautai.

Atkreiptas dėmesys į dvišalį ekonominį bendradarbiavimą ir neišnaudotą potencialą. Jungtinė Karalystė yra tarp 10 pagrindinių Lietuvos prekybos partnerių ir tarp 7 įvažiuojamojo turizmo rinkos partnerių. Šios šalies verslas rodo dėmesį Lietuvai – nuo 2010 m. britų kompanijos čia sukūrė 3 500 darbo vietų. Jungtinė Karalystė ir toliau kviečiama dar aktyviau naudotis palankia Lietuvos investicine aplinka.

Kadenciją baigiančiai ambasadorei S. Skvernelis palinkėjo sėkmės tolesniame darbe.

Parašykite komentarą