Studijas LSMU pradeda gabiausias Lietuvos ir užsienio jaunimas

Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU) pradeda naujuosius mokslo metus. Rugpjūčio 30 d. LSMU tradiciškai paminėta Mokslo ir žinių diena: universiteto bendruomenės nariai dalyvavo eisenoje iki Kauno rotušės, kur juos pasveikino rektorius prof. Remigijus Žaliūnas.

 Šiemet studijas universitete pasirinko būrys geriausiai brandos egzaminus išlaikiusių šalies abiturientų – 147 jaunuoliai gavo bent vieną ar daugiau šimtukų. Du pirmakursiai pademonstravo išskirtines žinias – egzaminų sesijoje surinko net po 5 šimtukus!

Pirmosios pakopos ir vientisąsias studijas šiemet pradės daugiau kaip 1500 studentų iš Lietuvos ir užsienio. Studijas LSMU pasirinko gausus užsieniečių būrys – daugiau kaip 300 studentų. Jie prisijungs prie daugiau kaip tūkstančio universitete jau studijuojančių užsieniečių, kurie sudaro beveik 15 proc. visų studentų. 

 Vertindamas priėmimo rezultatus, LSMU rektorius pastebėjo, jog tęsiasi ilgametė tradicija – universitetą renkasi patys gabiausi, labiausiai motyvuoti abiturientai. Pasak rektoriaus, pasiteisino šiemet įvesta naujovė – motyvacinis pokalbis, padedantis įsitikinti, ar jaunuolis tikrai nusiteikęs studijoms.

 Vienas svarbiausių LSMU prioritetų – aukšta studijų kokybė. Šiemet universitetas vienintelis tarp šalies aukštųjų mokyklų stojantiesiems į valstybės finansuojamas ir nefinansuojamas studijų vietas taikė visiškai vienodas sąlygas, o į bakalauro studijas pretenduojantys stojantieji privalėjo peržengti 5,4 balo kartelę. Vidutinis visų įstojusių į LSMU konkursinis balas siekė net 8,21.

 Šis reikalavimas gabiausio šalies jaunimo neatbaidė: medicinos studijų programa šiemet pritraukė daugiausiai stojančiųjų į valstybės finansuojamas ir nefinansuojamas studijų vietas.

 LSMU išlieka konkurencingas ne tik Lietuvoje, bet ir tarp užsienio aukštųjų mokyklų. Dauguma užsieniečių LSMU renkasi dėl studijų kokybės. Šiuo metu universitete studijuoja piliečiai iš 65 pasaulio šalių, daugiausia – iš Izraelio, Vokietijos, Švedijos, Indijos. Kaune užsieniečius džiugina miesto žaluma ir ganėtinai pigus pragyvenimas.

Parašykite komentarą