Prezidentas susitiko su Liuksemburgo Ministru Pirmininku

Sekmadienis, rugsėjo 1 d. (Varšuva). Viešėdamas Lenkijoje Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda susitiko su Liuksemburgo Didžiosios Hercogystės Ministru Pirmininku Xavieru Bettelu.

Susitikime dėmesys buvo sutelktas į Europos Sąjungos strateginę darbotvarkę ir platų dvišalį dialogą kultūros, ekonomikos, finansinių paslaugų, atsinaujinančios energetikos srityse.

„Liuksemburgo premjerui pristačiau Lietuvos Europos Sąjungos darbotvarkės prioritetus, ypač atkreipdamas dėmesį į Lietuvos interesus derybose dėl Bendrijos biudžeto, aktualius energetinio saugumo, Astravo atominės elektrinės saugos klausimus, galimą bendradarbiavimą finansinių inovacijų ir tvaraus ekonomikos augimo srityse“, – teigė Prezidentas.

Šalies vadovas padėkojo Liuksemburgui už solidarumą ir bendradarbiavimą, stiprinant Baltijos šalių saugumą, dalyvavimą NATO pajėgose Lietuvoje, aptarta Aljanso valstybių lyderių susitikimo Londone dienotvarkė.

Abiejų valstybių atstovai išreiškė įsitikinimą, kad 2022 m. Kaunui ir Ešui prie Alzeto tapus Europos kultūros sostinėmis, sustiprės abiejų šalių kultūriniai ryšiai, bus užmegzti naudingi kontaktai. „Kviečiu kuo daugiau liuksemburgiečių atvykti į Lietuvą ir susipažinti su mūsų žmonėmis, kūrėjais ir kultūra“, – pridūrė Prezidentas.

Parašykite komentarą