Seimo nario V. Bako pranešimas: parlamentaras Krynicos forume pasisakys apie Baltijos šalių energetinį saugumąׅ

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) narys Vytautas Bakas rugsėjo 3–5 dienomis dalyvaus kasmetiniame Krynicos ekonomikos forume Lenkijoje.

Parlamentaras dalyvaus diskusijoje apie tai kas vienija ir skiria Baltijos valstybes. V. Bakas diskusijos metu ketina dėmesį skirti Baltijos regiono energetinio saugumo klausimui. Pranešimą būtent šia tema Seimo narys pristatė ir ESBO Parlamentinės Asamblėjos žiemos sesijos metu.

„Energetinis saugumas yra itin jautrus ir svarbus klausimas. Potencialus energetinis pažeidžiamumas yra grėsmė, kuri vienija Baltijos šalis, o norėdami būti atsparūs turime bendradarbiauti. Energetika – plati sritis, kur dažnai susipina nacionalinio saugumo bei verslo interesai, todėl, deja, ne visuomet pavyksta rasti vieningą poziciją, o tai Baltijos valstybėms nėra į naudą“, – kalbėjo V. Bakas.

Kartu su V. Baku diskusijoje apie Baltijos valstybių vienybes ir skirtumus taip dalyvaus ESBO Parlamentinės Asamblėjos viceprezidentė Margareta Cederfelt (Švedija), Norvegijos gynybos koledžo politikos mokslų profesorius Tormodas Heieris, „Association of the Friends of Kosciuszko at West Point“ vykdomasis viceprezidentas Stephanas Olejaszas (JAV), Lenkijos Seimo pirmininko pavaduotojas Tomašžas Siemoniakas, „VERA Centre for Russian and Border Studies“ profesorius ir direktorius Jeremy Smithas (Suomija).

Krynicos ekonomikos forumas yra tradicinis aukšto lygio reginys, kasmet suburiantis valstybių vadovus ir lyderius, įtakingus nuomonių formuotojus diskutuoti apie aktualiausiu saugumo klausimus. Visą Krynicos ekonomikos forumo darbotvarkę galite rasti čia.

 

Justas Valiuškevičius

Seimo nario Vytauto Bako patarėjas

El.p. justas.valiuskevicius@lrs.lt

Parašykite komentarą