Santaros klinikos bando neteisėtais veiksmais nutraukti maitinimo sutartį

Viešoje erdvėje pasirodė informacija teigianti, kad Santaros klinikos artimiausiomis dienomis pateiks šokiruojančią medžiagą apie maisto tiekėją UAB „Pontem“, su kuriais sėkmingai dirbo nuo 2015 metų. Tiekėjui pradėjus kalbėti apie valgiaraščio keitimo būtinumą, nustatant naują paslaugos kainą, prasidėjo užsakovų bandymai neteisėtai nutraukti dar iki 2022 metų galiojančią sutartį.

Vietoj derybų – tarnybų tikrinimai

Derybos tarp šalių prasidėjo šių metų liepos mėnesį siekiant rasti racionalų sprendimą, kaip konstruktyviai išspręsti susidariusią situaciją. Dar 2018 metais Santaros klinikos išreiškė poreikį keisti valgiaraštį. Paslaugų teikėjas paruošė iš esmės naują valgiaraštį, kurį klinikos patvirtino, tačiau naujasis valgiaraštis negalėjo būti ir toliau realizuotas už 2014 metų konkursinę vieno paciento dietinio maitinimo vienos dienos kainą 2 eurus 59 centus.

Tačiau derybų metu klinikos veikė ne tik priešingai šalių bendradarbiavimo principui, bet pradėjo intensyviai ieškoti priežasčių, kurios galėtų būti vertinamos kaip netinkamas paslaugos teikimas.

Per 2 mėnesius ženkliai daugiau patikrinimų nei per 5 metus

Įmonė „Pontem“ teikia ne tik maitinimą, bet ir klinikose įrengtose patalpose ruošia maistą. Per pastaruosius du mėnesius ženkliai padaugėjo patikrinimų. Tačiau įmonės veikla dėl nustatytų pažeidimų niekada nebuvo sustabdyta ar nustatyti apsinuodijimai maistu.

 „Tikrinimai maisto klinikos gamybos patalpose padažnėjo nuo to laiko, kai pradėjome su paslaugos gavėjais kalbėti apie sutartį. Santaros klinikos pasitelkė valstybines tarnybas nelabai teisiniams veiksmams, siekiant nutraukti galiojančią sutartį be sąžiningų derybų. Mūsų praktikoje jau esame susidūrę su tokiais atvejais, ir Lietuvos teismai yra pripažinę, kad tokia praktika yra neteisėta“, – apie susiklosčiusią situaciją pasakoja UAB „Pontem“ generalinis direktorius Donatas Garbauskas.

Įmonės vadovas mano, kad Santaros klinikos, prisidengdamos maitinimo paslaugų teikimo kontrole vykdyti įgaliotomis valstybinėmis institucijomis, bando visais įmanomais būdais nutraukti iki 2022 sausio mėnesio galiojančią sutartį, pagal kurią UAB „Pontem“ į klinikų valgyklos įrangą, patalpų remontą bei inventorių investavo apie 1 mln. eurų. Maisto gamybai superkamų žaliavų yra 95 proc. lietuviškos kilmės.

Parašykite komentarą