Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos sveikinimas Seimo rudens sesijos pradžios proga

Gerbiami Seimo nariai,

džiaugiuosi turėdamas pirmąją galimybę kaip Lietuvos Respublikos Prezidentas pasveikinti Jus pradedant naują rudens darbų etapą.

Istorija rodo, kad priešrinkiminis laikotarpis būna vienas sudėtingiausių, nes trumpalaikis siekis laimėti rinkimus neretai užgožia ilgalaikius darbus, kuriuos privalome atlikti čia ir dabar. Nieko nuostabaus, kad ir šiandien jau girdime išankstinių vertinimų, jog nieko reikšmingo daugiau šis Seimas nebenuveiks.

Aš manau kitaip.

Lietuvos žmonės ne kartą girdėjo, kad šis Seimas yra kitoks nei ankstesni. Kad šios kadencijos Seimo nariai atėjo įgyvendinti pažadų rinkėjams, o ne bet kokia kaina užsitikrinti sau politinės ateities.

Tad įrodykime, kad galime siekti esminių pokyčių nepaisydami artėjančių Seimo rinkimų.

Todėl šiandien kviečiu visus prisiminti, jog, kad ir kuriai partijai priklausote, Jūs, gerbiami Seimo nariai, visų pirma esate Lietuvos žmonių atstovai, gavę rinkėjų pasitikėjimo mandatą dirbti jų ir Lietuvos labui.

Tikiu, kad geresnį rezultatą galime pasiekti ne mėtydami akmenis vienas į kitą, o kartu iš jų mūrydami pamatus. Gerovės valstybės pamatus.

Prieš prasidedant Seimo rudens sesijai pateikiau pasiūlymus, kurie sumažintų socialinę atskirtį ir pajamų nelygybę bei leistų sparčiau didinti socialiai jautriausių grupių – senyvo amžiaus žmonių, neįgaliųjų – pajamas.

Tai būtų pirmieji žingsniai kuriant gerovės valstybę, mūsų bendro darbo pradžia. Pradėkime nuo jautriausių grupių, po to imkimės kitų reikalingų veiksmų, tačiau nuolatos galvokime apie balansą ir fiskalinę drausmę.

Pasaulio ekonomikos pakilimas nesitęs amžinai. Anksčiau ar vėliau jis sulėtės ar net sustos. Tad privalome suprasti, kad laiko svarbioms reformoms neturime daug, ir atsispirti pagundai bandyti „nusipirkti“ Lietuvos žmonių palankumą sprendimais, kurie taptų skolos našta mūsų vaikams.

Gerovės valstybė – tai ne Prezidento ar vienos institucijos vizija. Tai lūkestis, kurį rinkdami Lietuvos Respublikos Prezidentą man patikėjo Lietuvos žmonės. Todėl viliuosi, kad jis taps bendra vizija visoms valstybės institucijoms, kurių svarbiausia pareiga – tarnauti Lietuvos žmonėms.

Linkiu visiems mums išmintingos diskusijos. Nebijokime nuomonių ir idėjų skirtumų. Tačiau venkime susipriešinimo ir pykčio, gramzdinančio Seimą į visuomenės vertinimo dugną. Tegul vertybe tampa pagarba. Pagarba vienas kitam, mūsų šalies piliečiams ir Lietuvai.

Parašykite komentarą