„Pontem“ rengia ieškinį Maisto ir veterinarijos tarnybai dėl neteisėtų veiksmų

Bendrovė „Pontem“, teikianti maitinimo paslaugas Santaros klinikose rengia ieškinį Vilniaus maisto ir veterinarijos tarnybai dėl piktnaudžiavimo įgaliojimais. Po atlikto neplaninio patikrinimo rugpjūčio 5 dieną tarnyba nurodė pašalinti trūkumus iki rugsėjo 12 dienos. Tačiau rugsėjo 10 dieną tarnyba, nesulaukusi savo pačios nurodyto termino, remdamasi rugpjūčio 5 dienos aktu,laikinai sustabdė įmonės veiklą Santaros klinikose nuo rugpjūčio 10 dienos 22 valandos. 

Situacija kelia grėsmę pacientų maitinimui

Įmonė ėmėsi visų įmanomų veiksmų pašalinti nurodytus trūkumus ir tos pačios dienos 23 valandą pakvietė Maisto ir veterinarijos klinikų atstovus įvertinti pašalintus trūkumus, siekiant užtikrinti, kad Santaros klinikų pacientams būtų laiku organizuotas maitinimas kitą dieną. Įmonė nesulaukė jokios reakcijos iš Maisto ir veterinarijos tarnybos.

„Akivaizdu, kad Maisto ir veterinarijos tarnyba piktnaudžiauja šioje situacijoje, keldami grėsmę ligonių maitinimui. Gautame akte yra pažymėti trūkumai: nevientisa grindų danga indų plovykloje, keli padėklai nevientisu, įskilusiu paviršiumi. Tai tikrai nėra esminiai pažeidimai, dėl kurių būtų galima stabdyti veiklą“, – teigia bendrovės „Pontem“ generalinis direktorius Donatas Garbauskas.

Maisto ir veterinarijos tarnybos veiksmai gali sukelti grėsmę nenutrūkstamam klinikų pacientų maitinimui. Šiandien įmonė padarė viską, kad pacientai būtų pamaitinti.

Įmonės „Pontem“ patirtis rodo, kad tokie Maisto ir veterinarijos tarnybos veiksmai jau yra teismų pripažinti neteisėti ir nepagrįsti. Tai tik rodo, kad dažnai tarnyba yra naudojama neteisėtiems veiksmams prieš verslą.

Bendrovė „Pontem“ situaciją vertina labai rimtai ir primena, kad prieš kurį laiką kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją, Viešųjų pirkimų tarnybą, Santaros klinikas, kad maisto tiekimo klausimas būtų sprendžiamas kompleksiškai ir civilizuotai, siekiant užtikrinti kokybišką ir savalaikį maisto tiekimą ligoniams. Deja, bet į šitą kvietimą įmonė nesulaukė konstruktyvios reakcijos, siekiant išspręsti susidariusią situaciją.

Parašykite komentarą