Kviečiame Jus rugsėjo 13 d., penktadienį, 10 val. Į SKIA ir „Kauno švara“ organizuojamą „Atliekų tvarkymas savivaldybėse – kokiu keliu eiti?“ konferenciją

Renginio organizatoriai: Lietuvos savivaldybių komunalinių įmonių asociacija (SKIA) ir UAB „Kauno švara“

Renginio tipas: Seminaras
Renginio data: Penktadienis, 2019 m. rugsėjo 13 d.
Renginio pradžia: 10.00
Renginio pabaiga: 13.00
Renginio vieta: Kauno miesto savivaldybės Tarybos posėdžių salė, Laisvės al. 96, Kaunas.

Organizuojamos konferencijos tikslas – apžvelgti atliekų tvarkymo Lietuvos savivaldybėse problemas ir kokių prevencinių veiksmų turėtų imtis kiekviena iš šių savivaldybių. Bus apžvelgta ir Europos šalių savivaldų patirtis ir tendencijos viešųjų paslaugų teikime, tikintis, kad teigiama kaimyninių šalių praktika padės Lietuvos savivaldoms pagerinti teikiamų paslaugų kokybę. Taip pat, bus pristatyti Europos Sąjungos pakuočių atliekų tvarkymo pavyzdžiai, kurie tikimasi, ateityje bus pritaikyti ir Lietuvoje.

Taip pat – kaip Lietuvos savivaldybės ir įmonės, prižiūrinčios atliekų tvarkymą Lietuvoje, gali prisidėti prie Žiedinės ekonomikos. – t.y. sumažinti atliekų kiekį ir išteklių naudojimą. Ir be abejo – bus aptarti vidaus sandorių teisinio reglamentavimo pakeitimai, kurie tikimasi pagerins ir pagreitins atliekų tvarkymo įmonių ir savivaldų vidaus sandorių realizavimą.

  • Atliekų tvarkymas savivaldybėse – su kokiais iššūkiais susiduriama? (Radeta Savickienė, Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja)
  • Pakuočių atliekų tvarkymas ES – ko galima pasimokyti? (Prof. Jolita Kruopienė, KTU Aplinkos inžinerijos institutas)
  • Atliekų tvarkymas Lietuvoje – kaip galime prisidėti prie žiedinės ekonomikos? (Agnė Bagočiūtė, LR Aplinkos ministerijos Atliekų politikos grupės)
  • Europos šalių savivaldos patirtis ir tendencijos viešųjų paslaugų teikime (Aušra Zigmontienė, SKIA direktorė)
  • Vidaus sandorių teisinio reglamentavimo pakeitimai (Marius Dobilas, Advokatų kontoros WALLESS Burgienė, Rečiūnas ir partneriai asocijuotas partneris).

Kaip visuomet – bus netikėtų apibendrinimų ir įdomių diskusijų.

KUR? Kauno miesto savivaldybės Tarybos posėdžių salė, Laisvės al. 96, Kaunas

KADA? Rugsėjo 13 d., penktadienis, 10 val.

Parašykite komentarą